detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
26.11.2023 12:40
У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників
У Мексиці вдалося визволити трьох викрадених медійників
Керівники цифрової платформи RedSiete Сільвія Арсе та Альберто Санчес, а також директор тижневика El Espectador de Taxco Марко Толедо, яких минулого тижня захопили озброєні люди, були звільнені 25 листопада.

У Мексиці трьох журналістів, нещодавно викрадених у південному штаті Герреро, звільнили неушкодженими після пошукових операцій сил безпеки. Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення генпрокуратури штату.

Так, керівники цифрової платформи RedSiete Сільвія Арсе та Альберто Санчес, а також директор тижневика El Espectador de Taxco Марко Толедо, яких минулого тижня захопили озброєні люди, були звільнені 25 листопада.

П'ятеро озброєних чоловіків також викрали сина і дружину Толедо. Правоохоронці визволили жінку, тоді як пошуки сина журналіста все ще тривають.

Викрадення журналістів у мексиканському містечку Таско називають одним із наймасовіших нападів на репортерів в одному місці в Мексиці.

Востаннє таке фіксували у 2012 році, коли в місті Веракрус на узбережжі Мексиканської затоки виявили у каналі тіла трьох новинних фотографів у поліетиленових пакетах. У червні 2011 року протягом тижня троє журналістів були вбиті або зникли безвісти у тому ж місті. 

Нагадаємо, в ніч проти 17 листопада у Мексиці сталося вбивство журналіста. Ісмаеля Вільягомеса знайшли застреленим у прикордонному мексиканському місті Сьюдад-Хуарес. Це вже п'яте вбивство журналіста в країні з початку 2023 року.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Мексиці журналіста видання Lo Real de Guerrero застрелили у власному авто. Це сталося лише через тиждень після того, як у західному штаті Наяріт знайшли тіло вбитого кореспондента газети La Jornada Луїса Мартіна Санчеса Іньїгеса.

Ілюстрація: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY