У Мексиці стався масовий витік особистих даних журналістів 

У Мексиці стався масовий витік особистих даних журналістів 

31 Січня 2024
589
31 Січня 2024
18:00

У Мексиці стався масовий витік особистих даних журналістів 

589
Зловмисники виклали в мережу домашні адреси, копії посвідчень і паспортів 263 медійників, зокрема репортерів La Jornada, El Universal, Expansion та Reuters. Для злому використали обліковий запис колишнього державного службовця.
У Мексиці стався масовий витік особистих даних журналістів 
У Мексиці стався масовий витік особистих даних журналістів 

У Мексиці незаконно оприлюднили особисті дані щонайменше 263 медійників, зокрема репортерів La Jornada, El Universal та Expansion. Про це повідомило Reuters, працівники якого також постраждали через витік. 

«Безпека наших журналістів має першочергове значення, і ми глибоко стурбовані цим витоком особистих даних. Ми очікуємо на результати розслідування мексиканського Інституту прозорості, які, як ми сподіваємося, будуть швидкими та ретельними», — сказав представник Reuters.

Після повідомлень у медіа мексиканська влада заявила, що урядові комп’ютери були зламані ще 22 січня. Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор припустив, що це було здійснено його політичними опонентами «для спроби посіяти ідею, що ми переслідуємо та цензуруємо, що ми диктатори», хоча він не надав жодних доказів.

Зловмисники виклали в мережу, зокрема, домашні адреси, копії посвідчень і паспортів медійників.

За даними урядового координатора цифрової стратегії Мексики, комп’ютерні системи не сповістили про кіберзагрозу, оскільки доступ до даних здійснювався за допомогою пароля. Як стало відомо, для злому використали обліковий запис колишнього державного службовця. 

Варто зазначити, що Мексика є однією з найнебезпечніших країн світу для журналістів. Зокрема, з 2000 року Міжнародна організація свободи слова Article 19 задокументувала 163 вбивства мексиканських медійників.

Як повідомляв «Детектор медіа», у ніч проти 17 листопада 2023 року в Мексиці сталося вбивство журналіста Ісмаеля Вільягомеса. Його знайшли застреленим у прикордонному мексиканському місті Сьюдад-Хуарес.

Раніше в Мексиці застрелили у власному авто журналіста видання Lo Real de Guerrero. Це сталося лише через тиждень після того, як у західному штаті Наяріт знайшли тіло вбитого кореспондента газети La Jornada Луїса Мартіна Санчеса Іньїгеса.

Фото: Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
589
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду