Близько ста українських книжок представлені на книжковому ярмарку в Канаді

Близько ста українських книжок представлені на книжковому ярмарку в Канаді

24 Листопада 2023
738
24 Листопада 2023
09:46

Близько ста українських книжок представлені на книжковому ярмарку в Канаді

738
Також на українському стенді можна побачити постери з колекції #SupportUkrainePIC від клубу ілюстраторів Pictoric, що висвітлюють перебіг війни, російські воєнні злочини та звитягу українців.
Близько ста українських книжок представлені на книжковому ярмарку в Канаді
Близько ста українських книжок представлені на книжковому ярмарку в Канаді

У канадському Монреалі відкрився найбільший ярмарок франкомовної книги у Північній Америці — 46-й Монреальський книжковий салон (Salon du livre de Montréal 2023). Цього року вже вдруге на ярмарку представлений український стенд. Про це повідомляє посольство України в Канаді. 

«Ярмарок традиційно присвячений літературі французькою мовою, проте вже вкотре стає місцем зустрічі українців, що шукають українську літературу, та місцевих ентузіастів, які прагнуть вивчити українську мову», — йдеться в дописі дипломатичного представництва України на фейсбуку.

Зазначається, що на українському стенді представлено близько сотні українських книжок, з яких понад два десятки — у перекладі французькою мовою. 

«Унікальним є те, що цього року на українському стенді вперше представлена книжка “Жовтий метелик” Олександра Шатохіна, видана квебекським видавництвом за українською ліцензією», — зауважили в дипустанові.

Окрім книжок, український стенд також представляє виставку постерів з колекції #SupportUkrainePIC від клубу ілюстраторів Pictoric. «Колекція створена після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, висвітлюючи перебіг війни, російські воєнні злочини, біль та звитягу українського народу», — пояснили у посольстві.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України».

Також ми писали про те, що виступ словенського філософа Славоя Жижека спричинив скандал під час церемонії відкриття Франкфуртського книжкового ярмарку.

Читайте також:

Фото: Посольство України в Канаді / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
738
Читайте також
24.10.2023 13:23
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду