СБУ оголосила підозру «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР»

СБУ оголосила підозру «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР»

27 Жовтня 2023
1296
27 Жовтня 2023
19:18

СБУ оголосила підозру «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР»

1296
Олену Прасолову підозрюють у колабораційній діяльності. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.
СБУ оголосила підозру «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР»
СБУ оголосила підозру «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР»

Слідчі СБУ оголосили про підозру в колабораційній діяльності «генеральній директорці» «Гостелерадиокомпании ЛНР» Олені Прасоловій. Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях

Як повідомляють в СБУ, Прасолова проводить інформаційну діяльність на підтримку Росії в співпраці з окупаційною адміністрацією «ЛНР».

Свою антиукраїнську діяльність у медійній сфері Прасолова веде від початку збройної агресії Росії проти України. Раніше вона очолювала редакцію «офіційного друкованого органу ЛНР» — газети «Республика». Через цю газету  окупаційна влада здійснює систематичний пропагандистський вплив на населення, тиражує антиукраїнські фейки за «темниками», які створюють російські «інформаційники», пише українська спецслужба.

В СБУ уточнили, що Прасолова безпосередньо формує інформаційну політику окупаційного «ГТРК», бере участь у його теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм антиукраїнського характеру, у яких  дискредитують українську владу та Збройні сили України, підтримують кремлівську диктатуру та виправдовують російські воєнні злочини.

Пропагандистський контент, виготовлений за участю та керівництва Прасолової, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі.

Олені Прасоловій повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною від 10 до 15 років обіймати певні посади чи вести певну діяльність і конфіскація майна. 

Як пише ІМІ, СБУ викликала Прасолову на допит 23, 24, 25 жовтня як підозрювану. 

Коли почалася війна, вона працювала директоркою школи №13 у Луганську. За інформацією місцевих пропагандистських медіа, з липня 2018-го до травня 2019-го вона була головною редакторкою газети «Республика». Із 2020 року згадується як «гендиректорка ГТРК ЛНР».

ІМІ нагадує, що колишній гендиректор окупаційної телерадіокомпанії «ЛНР» (створеної на базі захоплених потужностей Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу «Ірта») та окупаційний «заступник міністра інформації, друку та масових комунікацій у ЛНР» Тарас Компанієць, імовірно, живе в німецькому місті Лейпциг.

Нині невідомо, чи відкрили українські правоохоронці щодо його дій кримінальне провадження. Однак, пише ІМІ, низці поплічників Компанійця та Прасолової Служба безпеки України вже оголосила про підозри. Зокрема, пропагандистам Юрію СвідерськомуДмитру КримовуСергію КолесниковуЛеонарду Свідовськову.

Читайте також:

Фото: пропагандистський сайт ЛИЦ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду