У Житомирі судитимуть головного редактора-колаборанта

У Житомирі судитимуть головного редактора-колаборанта

11 Жовтня 2023
2290
11 Жовтня 2023
18:15

У Житомирі судитимуть головного редактора-колаборанта

2290
СБУ передала до суду докази добровільної співпраці з ворогом головного редактора видання з окупованої Луганщини.
У Житомирі судитимуть головного редактора-колаборанта
У Житомирі судитимуть головного редактора-колаборанта

У Житомирі за матеріалами СБУ судитимуть головного редактора проросійського видання «Сватовский вестник». Як повідомили у  пресслужбі СБУ в Житомирській області, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом колаборанта, який позиціонує себе як «журналіст» та працює на окупаційний медіахолдинг.

У серпні 2022 року він «очолив» незаконно створений пропагандистський «Сватовский вестник», який належить холдингу пропагандистських ЗМІ «Луганьмедиа» (з 2020 року контролює більшість масмедіа окупованої Луганщини).

Слідством встановлено, що під редагуванням фігуранта справи на шпальтах газети, зокрема, висвітлювались «візити» депутата держдуми РФ Миколи Панкового, урочистості з нагоди дня державного прапора Росії.

Крім того, задокументовано активну участь пропагандиста в медіакампанії «за возз’єднання з Росією», під час якої він закликав громадськість взяти участь у незаконному референдумі та проголосувати за приєднання тимчасово окупованої Луганщини до складу РФ.

Слідчі СБУ заочно повідомили пособнику держави-терориста про підозру в організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та окупаційною адміністрацією, спрямованої на їх підтримку та уникнення ними відповідальності за збройну агресію проти України, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування колабораційної діяльності фігуранта завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Колаборанту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Ідеться про Сергія Кривоноса, який до 2014 року був головним редактором газети «Новини Сватівщини».

На фото: Сергій Кривонос

Фото: stihi.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2290
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду