Пропагандистка Симоньян запропонувала покарати «колективний Захід» ядерним вибухом «десь над Сибіром»

Пропагандистка Симоньян запропонувала покарати «колективний Захід» ядерним вибухом «десь над Сибіром»

4 Жовтня 2023
4621
4 Жовтня 2023
11:01

Пропагандистка Симоньян запропонувала покарати «колективний Захід» ядерним вибухом «десь над Сибіром»

4621
Речник президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь заявив, що Симоньян не працює в російських органах влади і не відображає офіційної позиції Кремля.
Пропагандистка Симоньян запропонувала покарати «колективний Захід» ядерним вибухом «десь над Сибіром»
Пропагандистка Симоньян запропонувала покарати «колективний Захід» ядерним вибухом «десь над Сибіром»

Головна редакторка пропагандистського телеканалу Russia Today та інформаційного агентства «Россия сегодня» Маргарита Симоньян не припиняє фонтанувати ідеями на тему ядерного удару. Не минуло й двох днів після її заяви про те, що падіння безпілотника біля її «родового гнізда» — вагомий привід для висунення Росією «ядерного ультиматуму», як пропагандистка озвучила новий спосіб продемонструвати світу ядерну потужність країни-агресора.

Цього разу невгамовна конкурентка Дмитра Медведєва, який також полюбляє вправлятися на тему ядерного апокаліпсису, у своїй авторській програмі «Ч.Т.Д.» запропонувала здійснити ядерний вибух на російській території, як вона висловилася, «десь над Сибіром». Таким чином, на думку Симоньян, буде покарано «колективний Захід», з яким, за її словами, воює Росія.

Видання The Insider цитує заяву Симоньян, адресовану лідерам західних країн, майже повністю: «Дорогі і шановні колишні партнери, називаючи речі своїми іменами, ви ведете війну з нами, а ми змушені вести війну з вами, з усіма наслідками. І для цього необов’язково навіть, як, царство йому небесне, Жириновський, вимагати разом довбати по Вашингтону... Мені тут одна розумна людина розповіла те, про що я навіть не здогадувалася і не знала. Якщо зробити на нашій же території, десь над Сибіром, термоядерний вибух, то нічого страшного на землі не буде. Ані ядерної зими, якої всі бояться, ані жахливої радіації, яка вб’є всіх довкола, а кого не вб’є, ті помруть упродовж десяти років від онкології, — нічого цього. А буде виведена з ладу вся радіоелектроніка, всі супутники, ось ця камера, на яку я зараз знімаю, телефон, який поряд зі мною лежить. І ми повернемося з вами в рік якийсь 1993-й — дротові телефони, “дві копійки” в телефоні-автоматі. Я вам скажу: чудово ж жили, правда, я навіть зрадію».

Щоправда, у цьому потоці свідомості Симоньян не прозвучало імені людини, яка розповіла їй про ідею ядерного вибуху над Сибіром; також із нього незрозуміло, чи є ця людина посадовцем. Однак на заяву головної редакторки Russia Today відреагував речник президента Росії Дмитро Пєсков. Він заявив, що Симоньян не працює в російських органах влади і не відображає офіційної позиції Кремля. І нагадав, що Росія не виходила з режиму відмови від ядерних випробувань, додавши: «Не думаю, що можливі такі дискусії».

Нагадаємо, 23 лютого 2022 року керівниця кремлівського каналу RT Маргарита Симоньян і російський телеведучий Володимир Соловйов потрапили під санкції Євросоюзу. У березні 2022-го Україна ініціювала оголошення Симоньян у міжнародний розшук. Також Вірменія заборонила в’їзд російській пропагандистці Маргариті Симоньян.

У травні 2023 року Симоньян оголосила, що отримала закордонну бандероль «зі слідами вибухівки».

Читайте також: 

Фото: ITAR-TASS / Scanpix

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4621
Читайте також
18.09.2023 08:40
Георгий Почепцов, для «Хвиля»
621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду