У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу

У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу

9 Грудня 2023
1988
9 Грудня 2023
11:47

У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу

1988
Монумент більшовицькому ватажку зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.
У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу
У Києві почали демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу

У центрі Києва 9 грудня від 7-ї ранку триває демонтаж пам'ятника більшовицькому ватажку Миколі Щорсу. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.  

У КМДА попереджають, що для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.

Надалі монумент, який був встановлений ще 30 квітня 1954 року, зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Нагадаємо, в листопаді уряд прийняв постанову про вилучення з Держреєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників низці російських і радянських діячів.

Окрім пам'ятника Щорсу на бульварі Т. Шевченка, з реєстру вилучили пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вул. Електриків та пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською в Києві. 

Окрім цього, демонтувати планують пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна — визволителям» в Ужгороді та Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську.  

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що в Києві демонтували пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському в Солом’янському районі, а також прибрали радянську символіку та анотаційну дошку російською мовою з обеліска «Місто-герой Київ» на Галицькій площі (колишній площі Перемоги).

Фото: КМДА / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1988
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду