З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів

З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів

17 Жовтня 2023
832
17 Жовтня 2023
15:16

З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів

832
Комітет захисту журналістів закликає всі сторони забезпечити безпеку медійникам, оскільки вони виконують важливу роботу і не повинні бути мішенню для ворожих сторін.
З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів
З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів

З початку війни в Ізраїлі загинули 15 журналістів. Ще вісім були поранені, і троє зникли безвісти або були затримані. Про це повідомила міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ), закликавши сторони забезпечити безпеку журналістам, які висвітлюють цей конфлікт.

З 15 журналістів, які загинули після несподіваної атаки ХАМАСу на південному кордоні Ізраїлю 7 жовтня, 11 були палестинцями, троє — ізраїльтянами і один — ліванцем.

Не всі ці журналісти, як і ті, що були поранені або зникли, працювали під час інцидентів, але підтверджено, що вони були на роботі.

CPJ заявляє про високі ризики, з якими зараз стикаються журналісти в Газі, оскільки Ізраїль готується до можливого наземного наступу і завдав шквал повітряних ударів по сектору. 

У повідомленні також зазначено, що організація вивчає інформацію про погрози на адресу журналістів і пошкодження офісів медіа.

«CPJ підкреслює, що журналісти є цивільними особами, які виконують важливу роботу під час кризи і не повинні ставати мішенню для ворогуючих сторін», — наголосив Шериф Мансур, координатор програм CPJ на Близькому Сході і в Північній Африці.

За його словами, журналісти в усьому регіоні йдуть на великі жертви, щоб висвітлювати цей жахливий конфлікт. Тож усі сторони повинні вжити заходів для забезпечення їхньої безпеки.

CPJ опублікував список журналістів, які, як підтверджено, загинули під час війни, а також інформацію про них і подробиці їхньої загибелі, поранення або викрадення.

Загалом з початку війни загинуло понад 4 000 людей.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

Крім того, ми писали про те, що внаслідок обстрілу 13 жовтня на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Двоє інших журналістів інформагентства отримали поранення.

На фото: Фатма Кансо — мати вбитого відеооператора Reuters Іссама Абдаллаха на його похороні в Аль-Хіямі (Ліван) 14 жовтня 2023 року

Фото: Reuters / Zohra Bensemra

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду