Головний редактор «FreeДом»: Наша мета — майдан у Росії

Головний редактор «FreeДом»: Наша мета — майдан у Росії

12 Жовтня 2023
1403
12 Жовтня 2023
16:20

Головний редактор «FreeДом»: Наша мета — майдан у Росії

1403
Олексій Мацука переконаний, що українське іномовлення діє потужніше на настрої росіян, ніж інші опозиційні російські телеканали.
Головний редактор «FreeДом»: Наша мета — майдан у Росії
Головний редактор «FreeДом»: Наша мета — майдан у Росії

Канал «FreeДом» має на меті акумулювати протестні настрої в Росії і виконати ту роль, яку свого часу відіграв 5 канал у Помаранчевій революції. Про це 12 жовтня під час конференції National Media Talk розповів головний редактор каналу Олексій Мацука. «Коли почнеться майдан у Росії, “FreeДом” буде 5 каналом для росіян», — сказав він.

Олексій Мацука переконаний, що українське іномовлення діє потужніше на настрої всередині РФ, ніж такі опозиційні канали як «Дождь» та «Настоящее время», які теж мовлять на територію Росії з-поза її меж.

Юлія Островська

Нагадаємо, очільниця Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська переконана, що канал «FreeДом» працює ефективно і має свою аудиторію. А на думку голови Наглядової ради Суспільного мовника Світлани Остапи та керівниці Інституту масової інформації Оксани Романюк, державні медіа порушують екосистему незалежної держави.

Оксана Романюк та Світлана Остапа

Канал іномовлення «FreeДом» почав працювати в березні 2022 року. Сьогодні канал українського іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за кордоном, через супутник доступний у Європі (включно з європейською частиною РФ), Середній Азії, Північній Африці та на Близькому Сході — разом це понад 60 країн. Також «FreeДом» є в кабельних мережах більш ніж 40 країн, а через ОТТ-платформи доступний навіть у США, Канаді, Монголії, Таїланді, Малайзії та Індонезії.

На фото: Олексій Мацука

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1403
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду