Канал «FreeДом» у вересні: зростання переглядів і старт знакових проєктів

Канал «FreeДом» у вересні: зростання переглядів і старт знакових проєктів

12 Жовтня 2023
578

Канал «FreeДом» у вересні: зростання переглядів і старт знакових проєктів

578
«FreeДом» – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України.
Канал «FreeДом» у вересні: зростання переглядів і старт знакових проєктів
Канал «FreeДом» у вересні: зростання переглядів і старт знакових проєктів

У вересні на каналі «FreeДом» стартували підсумковий випуск новин «Наше время» та інформаційна кампанія задля повернення викрадених Росією українських дітей «Знаєш – скажи!», також канал посилив комунікацію, орієнтовану на представників корінних народів РФ і трудових мігрантів. Високою увагою російськомовних глядачів за кордоном користувались новини з фронту, до трендів російського сегменту YouTube, зокрема, потрапили матеріали про успішні операції України в тимчасово окупованому Криму.

У вересні кількість переглядів відео під брендом «FreeДом» на діджитал-майданчиках державного іномовлення та  партнерів зросла на 11%, порівняно з серпнем, і досягла 414 млн.* За 18 місяців  мовлення «FreeДом» цей показник сягнув 8,9 млрд переглядів. Частка переглядів з-за кордону залишається стабільно високою, у вересні на YouTube-каналах FREEДОМ та FREEДОМ LIVE вона становила 90,2%, з них 60,1% – з РФ, середньозважений показник переглядів з-за кордону на YouTube-майданчиках іномовлення та партнерів – 78,2%.

Традиційно високою увагою російськомовних глядачів за кордоном користувалась інформація про події на фронті, особливо новини та аналітика щодо операцій ЗСУ в тимчасово окупованому Криму, новини про участь української делегації у засідання Генеральної асамблеї ООН, заяви Президента Володимира Зеленського та інших українських посадовців, матеріали про кризові явища в РФ, відтік трудових мігрантів тощо. Зокрема фрагмент з інтерв’ю Володимира Зеленського CNN про деокупацію та контрнаступ отримав 1,3 млн переглядів, 59,5% – РФ, 11,3% Узбекистан, аудиторія не з України – 95,3%. 3,2 млн переглядів зібрало відео, на якому прем’єр-міністр Албанії під час засідання Ради безпеки ООН різко висловився на адресу представника Росії Василя Небензі: 68,1% переглядів з РФ, не з України – 96%. Також серед популярних сюжетів у вересні різні коментарі  радника голови Офісу Президента Михайла Подоляка, зокрема коментар щодо візиту в РФ очільника КНДР Кім Чен Ина 2,2 млн переглядів, 64,4% - з РФ, 91,2%  – з-за кордону;  розмова з  психологом  Дмитром Поповим про феномен двійників Путіна.

В лінійці проєктів, спрямованих на підтримку ідей деколонізації і трансформації Росії, у вересні вийшли прем’єрні епізоди про те, як Москва грабувала народи Кавказу, про Сибірську Республіку та децентралізацію в цьому регіоні та про угро-фінські народи ерзя і мокша. Найвищі перегляди – понад 200 тис. – отримав випуск «Скарбів нації» про народи Кавказу «Герої Чечні наводять жах на росіян»: 97,2% переглядів з-за кордону, 66,6% - з Росії, 9,8% - з Казахстану, у топ міст за переглядами Сочі, Грозний, Москва, Ставрополь, Краснодар.

У вересні канал «FreeДом» запустив півгодинний підсумковий випуск новин «Наше время» з Ксенією Смірновою та Михайлом Барановим. Також на каналі стартувала інформаційна кампанія «Знаєш – скажи!», мета якої мотивувати мешканців Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей та сприяти їхньому поверненню в Україну.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 30.09.2023. Джерело даних  Google Analytics.

Про «FreeДом» 

«FreeДом» – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. «FreeДом» - інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України «FreeДом» доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також «FreeДом» 

можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП «МПІУ» та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють «FreeДом»:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду