Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на антисемітську статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою

Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на антисемітську статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою

11 Жовтня 2023
2443
11 Жовтня 2023
22:29

Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на антисемітську статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою

2443
Війна в Ізраїлі ще раз показала, що режим Лукашенка не має і вже не може мати якоїсь самостійної позиції із зовнішньополітичних питань. У Мінську копіюють позицію та риторику Москви.
Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на антисемітську статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою
Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на антисемітську статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою

Найбільші медіа Ізраїлю відреагували на образливу статтю у «Мінській правді» та провели аналогію з російською пропагандою. Про це повідомляє Білоруська спілка журналістів (БАЖ)

«Незважаючи на катастрофічні події на Близькому Сході, антисемітські публікації в держЗМІ Білорусі не залишилися непоміченими ізраїльською пресою. Найбільші медіа відзначили образливу статтю у “Мінській правді” та проводять аналогію з російською пропагандою», — з такої інформації розпочинається журналістський матеріал на сайті БАЖ. 

 

 

Скриншот скандальної публікації у «Мінській правді» / «Білоруський Гаюн»

За оцінками БАЖ, на початку цього тижня білоруська пропаганда виявила безладну реакцію на війну між Ізраїлем і терористичною організацією ХАМАС.  Як зазначається в публікації, державні ЗМІ зайняли радше нейтральну позицію, окрім, мабуть, «Мінської правди», яка розмістила тенденційну статтю за авторством співробітника пропагандистського телеканалу Russia Today. Той запропонував підірвати термоядерну бомбу над Ізраїлем. Він не приховував своєї підтримки Палестини, заявляючи, що її «перемога на окупованих територіях — це перемога Москви та Мінська». 

Читайте також: Война в Израиле: Минск нейтрален, но пропаганда неофициально сочувствует ХАМАС

«Але саме ця стаття потрапила у поле зору ізраїльтян, які скрупульозно відстежують антисемітські заяви публічних осіб у всьому світі. Навіть війна не змінила ситуації. У цій країні розуміють, що інформаційний фронт — не менш важливий», — ідеться в матеріалі БАЖ. 
 
Показово, що стаття в «Мінській правді» згадується у зв'язку з російською пропагандою. Хоча публікацію було видалено, вона широко розійшлася в медійному просторі. Декілька великих пабліків згадували скандальні висловлювання. Зокрема, популярний російськомовний блогер, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін (на його телеграм підписано понад 180 тисяч осіб) перепостив повідомлення моніторингової групи «Білоруський Гаюн» про публікацію в «Мінській правді». 

 

Скриншот сторінки «Мінської правди», на якій було розміщено скандальну публікацію. 
 

БАЖ наводить реакцію популярного новинного сайту Ізраїлю  Ynet

«З початку війни низка блогерів і пропагандистів, ідентифікованих як прихильники Путіна, висловлювали підтримку ХАМАСу і відзначилися нападками на нашу країну. Хоча російські газети не вдавалися до подробиць різанини, вони порівнювали ситуацію в Секторі Газа з концентраційними таборами у нацистській Німеччині». 

Видання Ynet наголошує, що в Білорусі картина не відрізняється. «Журналіст Ігор Молотов, оглядач Russia Today, загострив ситуацію та закликав підірвати термоядерну бомбу над Ізраїлем», — пише він . 

Популярна газета Israel Haуom також цитує статтю в «Мінській правді» у контексті реакції Кремля:  «Протягом багатьох років, а тим більше після невдалого бліцкригу в Україні, Росія позиціонує себе як антитезу Заходу, як альтернативну силу в “багатополярному світі”, до якого вона прагне як частина неоімперського проєкту. Але у рамках того ж проєкту вона в образливій формі висловлює проарабські радянські позиції».  

Білоруський політичний аналітик Олександр Фрідман, який цими днями перебуває в Ізраїлі, у себе в телеграмі констатує: «Події в Ізраїлі ще раз показали, що режим Лукашенка не має і вже не може мати якоїсь самостійної позиції із зовнішньополітичних питань. У Мінську банально копіюють позицію та риторику Москви»

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що державна білоруська газета «Мінська правда» 8 жовтня опублікувала колонку співробітника RT Ігоря Молотова, в якій, зокрема, ішлося про те, що «перемога Палестини на окупованих територіях — це перемога Москви та Мінська».

Фото: Білоруська спілка журналістів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду