У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum

У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum

4 Жовтня 2023
1517
4 Жовтня 2023
16:50

У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum

1517
Ключовою темою Форуму є «Перепис майбутнього». У програмі 150 подій
У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum
У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum

Сьогодні, 4 жовтня, стартував ювілейний 30-й Львівський міжнародний літературний фестиваль BookForum.

Фестиваль триватиме до неділі, 8 жовтня, і має у програмі 150 подій — панельні дискусії з письменниками та інтелектуалами, зустрічі з іноземними гостями, презентації книжкових новинок, Ніч поезії і традиційний книжковий ярмарок. Календар усіх заходів доступний на сайті BookForum.

Події відбудуться наживо на різних локаціях у Львові, а деякі також транслюватимуться онлайн (трансляція українською відбуватиметься на сайті Bookforum, англійською — на платформі диджитал-партнера Hay Festival). Вхід на фестиваль вільний.

Серед іноземних гостей участь у цьогорічному форумі візьмуть Пітер Померанцев, Тімоті Ґартон Еш, Георгі Господинов, Славенка Дракуліч та інші.

Під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження лауреатів Українсько-єврейської літературної премії «Зустріч» за участі Софії Андрухович — лауреатки премії 2023 року за роман «Амадока».

Крім того, відбудеться захід у пам’ять про Вікторію Амеліну. «Це буде розмова між жінками, які зараз змінюють цю країну і боряться за справедливість», — розповіла програмна директорка Форуму Софія Челяк.

Також відбудеться презентація щоденника та вибраних віршів Володимира Вакуленка, упорядницею яких була Вікторія Амеліна.

Ключовою темою 30-го Lviv BookForum є «Перепис майбутнього»: життя, щастя і культура під час та після війни. 

Як повідомила Софія Челяк, цьогоріч, після однорічної перерви, пов’язаної з повномасштабною війною, повертається Ніч поезії та музики. У стінах Львівського театру ляльок лунатимуть твори Ярини Чорногуз, Павла Вишебаби, Остапа Сливинського, Галини Крук, Олени Гусейнової та інших, з гуртами «Пиріг і Батіг» та Landschaft.

Фото: Роман Мельник / «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду