Журналістка Олена Ремовська запустила англомовний подкаст про життя та роботу в умовах війни

Журналістка Олена Ремовська запустила англомовний подкаст про життя та роботу в умовах війни

7 Жовтня 2023
1109
7 Жовтня 2023
15:29

Журналістка Олена Ремовська запустила англомовний подкаст про життя та роботу в умовах війни

1109
У коментарі «Детектору медіа» журналістка розповіла, що до створення проєкту «Behind Two Walls» її спонукали запитання іноземних колег про базові речі щодо безпеки чи зміни в організації роботи, а також про виклики для українських медійників під час повномасштабної війни.
Журналістка Олена Ремовська запустила англомовний подкаст про життя та роботу в умовах війни
Журналістка Олена Ремовська запустила англомовний подкаст про життя та роботу в умовах війни

Журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного Олена Ремовська запустила власний англомовний подкаст «Behind Two Walls» («За двома стінами») про життя та роботу під час повномасштабної війни Росії проти України. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці, а також розповіла про подробиці «Детектору медіа».

«Подкаст став результатом моєї поїздки за кордон у рамках програми The Europe-Ukraine Desk цього року. Під час розмов із колегами-журналістами з країн ЄС я побачила, що існують певні прогалини в розумінні того, з чим ми тут стикаємося»написала Ремовська.

У коментарі «ДМ» журналістка зазначила, що до створення такого проєкту її спонукали запитання іноземців як про базові речі щодо безпеки чи зміни в організації роботи, так і про виклики для українських медійників.

«Іноземні колеги чомусь думають, що головний виклик — це дотримання стандартів в умовах, коли ти громадянин країни, яка потерпає від війни. Мені доводилося розповідати, що все ж значно більший виклик — це, наприклад, питання безпеки: і твоєї особисто, і твоїх рідних та близьких. Тобто як працювати, якщо, наприклад, тривають обстріли. Або як організувати роботу, якщо вимикають електроенергію. Також колеги часто дивувалися, коли дізнавалися, що журналістів можуть мобілізувати у військо. Просто не уявляють, наскільки це багатошарове питання і багатовимірний виклик — жити і працювати в Україні в умовах війни»розповіла Олена Ремовська.

Вона зазначила, що обрала для свого проєкту саме формат подкастів, оскільки він має попит на Заході. Окрім цього, журналістка шукала комфортний для себе майданчик, який дасть змогу поєднувати проєкт з основною роботою на Суспільному.

Зараз Ремовська планує випускати короткі розповіді до семи хвилин про своє життя в Києві під час великої війни приблизно один раз на тиждень.

Перші шість епізодів «Behind Two Walls» уже можна послухати на Spotify, Apple Podcasts та Google Podcasts.

Нагадаємо, Олена Ремовська журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного мовлення. Cпівпрацює з іноземними ЗМІ, моніторить та аналізує зарубіжні публікації про Україну. 

У серпні на ютуб-каналі «Суспільне Новини» медійниця розпочала проєкт «Ремовська інтерв'ю», де вона спілкується з людьми, які ухвалюють рішення і впливають на суспільну думку, з військовими й тими, хто найкраще може пояснити, що відбувається з Україною й українцями. 

На світлині — журналістка Олена Ремовська

Фото: Олег Переверзєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду