В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська

В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська

25 Серпня 2022
1955
25 Серпня 2022
19:22

В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська

1955
Журналістка перебуває на зв'язку з медіа з інших країн, допомагаючи краще зрозуміти політичні рішення та заяви в Україні.
В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська
В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська

Журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного Олена Ремовська вважає, що до участі в ефірах про війну важливо запрошувати політиків та діячів з інших країн. Про це вона сказала в інтерв’ю із серії публікацій про журналістів на сайті Суспільного.

«В українських ЗМІ є велика прогалина з іноземними спікерами – політиками, експертами, – вважає Олена Ремовська. – Але ж це важливо – розуміти, як представники інших країн сприймають війну в Україні, які політичні рішення вони ухвалюють і чим вони обумовлені».

Сама ведуча, за її словами, запрошує до розмови іноземців. Серед нещодавніх її співрозмовників – екс-президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес.

Як розповіла журналістка, від початку війни до неї звертаються іноземні медіа, яких цікавить, що відбувається в Україні. Вона докладає зусиль, щоб іноземний глядач краще розумів контекст великої війни. «Спершу мене сприймали скоріше як очевидицю подій, і вже потім як журналістку, тож на початку я розповідала про події, які розгорталися в Києві на тлі наступу російських військ, – каже Олена Ремовська. – Згодом, коли російських військових відігнали від столиці, я почала більше коментувати політичні рішення та заяви, розповідала про роботу журналістів під час війни».

Як вона відзначила, Україна поступово сходить з перших шпальт провідних видань, і українські журналісти могли би ділитися історіями з України, перекладаючи їх іноземними мовами. «Думаю, зараз ми на тому етапі, коли іноземного глядача чи читача можна зацікавити лише чимось вкрай непересічним, – міркує ведуча Першого каналу. – На мій погляд, українські журналісти зараз мають шукати способи, як робити свій продукт доступним для іноземної аудиторії».

Олена Ремовська – журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного мовлення. Співпрацює з іноземними ЗМІ, моніторить та аналізує зарубіжні публікації про Україну.

Фото – Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду