detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.10.2023 12:43
СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»
СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»
На співпрацю Маріанна Скорнякова погодилась добровільно. Вона проводила інформаційно-пропагандистський супровід підготовки до «голосування».

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності «заступниці голови виборчої комісії ЛНР» Маріанні Скорняковій. Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

У спецслужбі наголосили, що фактично Скорнякова виконувала функцію спікерки «виборчої комісії». Вона, зокрема, проводила інформаційно-пропагандистський супровід підготовки до «голосування».

Також вона організувала навчання для представників російських партій, зареєстрованих на окупованій частині Луганської області, була залучена до питань фінансування виборчої кампанії, реєстрації кандидатів, порушень «виборчого законодавства».

На посаду «заступниці голови ВК ЛНР» Скорнякова погодилася добровільно в липні 2023 року.

10 вересня вона провела підсумкове засідання «виборчої комісії ЛНР», на якому підтвердили проведення незаконних «виборів» на тимчасово окупованій території Луганської області та затвердили їхні результати.

Їй загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала ще двох організаторок псевдореферендуму, який Росія провела під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини у 2022 році. 

Фото: пропагандистський сайт «ЛИЦ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY