У Казахстані показали український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

У Казахстані показали український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

4 Вересня 2023
2116
4 Вересня 2023
19:25

У Казахстані показали український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

2116
Показ анімаційної стрічки відбувся в Українському домі при Посольстві України в Казахстані.
У Казахстані показали український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»
У Казахстані показали український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

2 вересня в Українському домі при Посольстві України в Казахстані відбувся показ анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня».

Про це повідомило Держкіно на офіційній сторінці у фейсбуці.

«Глядачі змогли насолодитися надбанням сучасної української анімації, а також ознайомитися з творчістю всесвітньо відомої української письменниці Лесі Українки», — написала пресслужба Держкіно.

В основі стрічки — драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня», яку адаптували під жанр сімейної анімації. Сценарист мульфільму — Ярослав Войцешек, артдиректор — Крістіан Коскінін, художниця з костюмів — Ольга Навроцька, продюсери — Ірина Костюк, Анна Єлісєєва, Сергій Созановський та Єгор Олесов.

Нагадаємо, анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» вийшов 2 березня в національний прокат. За десять тижнів касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. 

Фільм також успішно вийшов у прокат у ФранціїНідерландах, Італії, Польщі, Чехії та інших країн.

Про те, що компанія Film.UA взялася за повнометражний мультфільм за мотивами п’єси Лесі Українки, «Детектор медіа» вперше повідомив ще восени 2015 року. У вересні 2016 року мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-ий конкурс Держкіно й отримав державне фінансування в розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму становить 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування — у 49,5 млн грн.

Навесні 2019 року стало відомо, що німецько-австрійський дистриб’ютор Koch Films придбав пакет прав на показ анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» на території Німеччини і німецькомовних країн Європи. Угоду було підписано на тогорічному кіноринку Marche du Film в Каннах.

Наприкінці 2021 року творці мультфільму «Мавка. Лісова пісня» оголосили дату виходу в прокат — 29 грудня 2022 року. Реалізації цього плану завадило повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:

Фото: Держкіно / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду