У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових

У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових

30 Серпня 2023
3744
30 Серпня 2023
12:59

У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових

3744
Судячи з фотографії з місця події, 27-річний інстаграм-блогер чинив опір і отримав травми.
У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових
У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових

Увечері 29 серпня в центрі Полтави правоохоронці затримали інстаграм-блогера і тренера Романа Заволоку, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах. Про це повідомило регіональне інтернет-видання «Полтавщина», за інформацією якого відбулося спільне затримання співробітниками спецпідрозділу поліції «КОРД» й СБУ. 

Судячи з фотографії з місця події, 27-річний інстаграм-блогер чинив опір і отримав травми. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу.

За даними журналістів, Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки написав заяву в СБУ за образи військовому і за заперечення агресії Росії (статті 435-1 та 436-2 ККУ). За якою зі статей Заволоку затримали, наразі точно невідомо, пише видання.

«Роман Заволока веде блог на своєму каналі @news.plt_ua. Ще донедавна він працював тренером з фітнесу, а зараз ходить по вулицях Полтави й коментує різні події: покоси трави, роботу комунальників, корупційні історії, рішення влади тощо. Крім всього іншого Роман Заволока сам підходив до працівників ТЦК на вулиці Соборності та ображав їх, називаючи “чайками” та “гусями”», — йдеться у повідомленні «Полтавщини».

Найганебніший учинок з цієї серії стався 26 серпня, коли Роман Заволока зі своїм товаришем почав ображати старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували з тремтіння рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: «Ти придурок, сам попався на крючок». Наприкінці розмови Роман Заволока плюнув у військового.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці встановлюють всі обставини події. Обурення від поведінки Романа Заволоки вийшло за межі Полтави. Користувачі соцмереж вимагають покарань і помсти за неповагу до ветеранів російсько-української війни. 

В Україні переважна більшість громадян засуджує поведінку Романа Заволоки. Натомість російські Z-канали намагаються розпіарити вчинок полтавця.

Персональну сторінку Романа Заволоки в інстаграмі заблокувала адміністрація спільноти з приміткою «заборони відносно сексуальних домагань до дорослих», пишуть полтавські журналісти. 

Як повідомляв раніше «Детектор медіа», на Львівщині затримали блогера-«правозахисника», який цькував і обзивав військових та заперечував, що в країні війна.

Також ми писали про те, що Служба безпеки України викрила 41-річну мешканку Київщини, яка публічно розповсюджувала матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. 

Фото: «Полтавщина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3744
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду