detector.media
30.08.2023 12:59
У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових
У Полтаві затримали інстаграм-блогера, який хизувався відео з приниженням військових
Судячи з фотографії з місця події, 27-річний інстаграм-блогер чинив опір і отримав травми.

Увечері 29 серпня в центрі Полтави правоохоронці затримали інстаграм-блогера і тренера Романа Заволоку, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах. Про це повідомило регіональне інтернет-видання «Полтавщина», за інформацією якого відбулося спільне затримання співробітниками спецпідрозділу поліції «КОРД» й СБУ. 

Судячи з фотографії з місця події, 27-річний інстаграм-блогер чинив опір і отримав травми. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу.

За даними журналістів, Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки написав заяву в СБУ за образи військовому і за заперечення агресії Росії (статті 435-1 та 436-2 ККУ). За якою зі статей Заволоку затримали, наразі точно невідомо, пише видання.

«Роман Заволока веде блог на своєму каналі @news.plt_ua. Ще донедавна він працював тренером з фітнесу, а зараз ходить по вулицях Полтави й коментує різні події: покоси трави, роботу комунальників, корупційні історії, рішення влади тощо. Крім всього іншого Роман Заволока сам підходив до працівників ТЦК на вулиці Соборності та ображав їх, називаючи “чайками” та “гусями”», — йдеться у повідомленні «Полтавщини».

Найганебніший учинок з цієї серії стався 26 серпня, коли Роман Заволока зі своїм товаришем почав ображати старшого солдата Олександра Мацька. Чоловіки кепкували з тремтіння рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: «Ти придурок, сам попався на крючок». Наприкінці розмови Роман Заволока плюнув у військового.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці встановлюють всі обставини події. Обурення від поведінки Романа Заволоки вийшло за межі Полтави. Користувачі соцмереж вимагають покарань і помсти за неповагу до ветеранів російсько-української війни. 

В Україні переважна більшість громадян засуджує поведінку Романа Заволоки. Натомість російські Z-канали намагаються розпіарити вчинок полтавця.

Персональну сторінку Романа Заволоки в інстаграмі заблокувала адміністрація спільноти з приміткою «заборони відносно сексуальних домагань до дорослих», пишуть полтавські журналісти. 

Як повідомляв раніше «Детектор медіа», на Львівщині затримали блогера-«правозахисника», який цькував і обзивав військових та заперечував, що в країні війна.

Також ми писали про те, що Служба безпеки України викрила 41-річну мешканку Київщини, яка публічно розповсюджувала матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. 

Фото: «Полтавщина»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY