Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали

Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали

25 Серпня 2023
2093
25 Серпня 2023
23:45

Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали

2093
На початку жовтня Європарламент голосуватиме Media freedom act, який передбачає більшу регуляцію онлайн-медіа.
Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали
Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали

35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали, вже зареєстровані українським медіарегулятором. Як повідомляє кореспондент «Укрінформу», про це поінформував член Національної ради з питань телебачення радіомовлення Олександр Бурмагін під час дискусійної панелі «Медійні стратегії в час війни: що чекати від парламенту, регулятора та індустрії», яка відбулася в межах конференції «Воєнні медіавиклики 2023».

«Близько сорока онлайн-медіа зареєстровано, серед них телеграм-канал з Дніпра, є й кілька ютуб-каналів», — зазначив він. У коментарі «Укрінформу» Бурмагін назвав точну цифру зареєстрованих онлайн-медіа — їх наразі 35.

Під час дискусії він зазначив, що Закон «Про медіа» імплементується успішно, хоча вимагає великої роботи. Член Нацради зауважив, що згідно із законодавчим актом, в українському медіаполі впроваджуватимуться нові інститути, зокрема органи співрегулювання, які є взірцем для інших європейських країн.

«На орган співрегулювання постійно звертають увагу міжнародні експерти, говорячи, що це приклад для Європи — те, як він виписаний у Законі "Про медіа". Дійсно, наш Закон вивчають багато країн, і думають, що можна запозичити», — повідомив Бурмагін.

Водночас голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв зауважив, що з надією очікує на появу органів співрегулювання, «щоби медійники мали інструменти, аби самостійно вирішувати свої питання».

Голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук додала, що Україна із Законом «Про медіа» «обігнала» європейських законодавців. Зокрема, у «полі зору регулятора з'явилися онлайн-медіа».

Кравчук також поінформувала, що на початку жовтня Європарламент голосуватиме Media freedom act. У вересні Комітет з питань культури Європарламенту має узгодити його фінальну версію з правками. За словами Кравчук, цей акт передбачає більшу регуляцію онлайн-медіа.

Зазначимо, що «Детектор медіа» підготував інструкцію для реєстрації онлайн-медіа. Реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Але для тих, хто захоче зареєструватися, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення, а також можливість брати участь у створенні органів співрегулювання.

Перші шість онлайн-видань та один ютуб-канал Нацрада зареєструвала 22 червня 2023 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2093
Читайте також
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 951
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 346
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду