detector.media
21.08.2023 14:12
Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання
Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання
Арсен Чепурний: «В укриття театру заносили більш серйозно поранених людей, але загиблих я не бачив».

Журналіст онлайн-видання «Час Чернігівський» Арсен Чепурний отримав поранення руки внаслідок удару російської ракети по Чернігівському обласному театру, який стався 19 серпня. Про це повідомив Інститут масової інформації з посиланням на фейсбук-сторінку журналіста.

Він разом з оператором сайту Дмитром Фальчевським у момент вибуху перебував у приміщенні театру, де відкрилася виставка дронів «Люті пташки летять у Чернігів».

«Я разом з оператором Дмитром Фальчевським був безпосередньо в театрі, якраз йшов до укриття, коли прилетіло. Дістав легке поранення в руку, в укритті відразу надали першу допомогу і наклали бинт», — написав Чепурний.

За його словами, організатори заходу наполегливо просили всіх присутніх прослідувати в укриття з першими ж сигналами тривоги. Також  він зауважив, що про місце проведення події журналістам повідомили за кілька годин до початку.

«Евакуацію і першу допомогу постраждалим організували оперативно. Рятувальники, медики і поліція спрацювали злагоджено і швидко», — розповів Арсен Чепурний.

У коментарі представнику ІМІ у Чернігівській області Арсен Чепурний зазначив, що після вибуху не одразу помітив сильно закривавлену руку. В укритті були парамедики з аптечкою, тож йому оперативно наклали пов’язку. 

«В укриття театру заносили більш серйозно поранених людей, але загиблих я не бачив», — додав Чепурний.   

По медичну допомогу медійник не звертався, оскільки, за його словами, лікарні і так перевантажені чернігівцями, які зазнали більш серйозних поранень. Сьогодні він самостійно змінює пов’язку та вже на роботі.

Крім того, на заході була знімальна група «Суспільного Чернігів», які також спустились в укриття і не постраждали. «Наші журналісти в перші хвилини допомагали надавати медичну допомогу пораненим», — розповіла представнику ІМІ шефредакторка «Суспільного Чернігів».

Як повідомлялося, 19 серпня близько 11:30 російська армія ракетою «Іскандер М» вдарила по центру Чернігова. Внаслідок ракетного удару росіян 163 людини постраждали: сім — загинуло, 156 — поранені.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що російська ракета вбила сім’ю журналіста львівського видання «Варта 1» і знищила житло журналістів «Главкома».

Також ми писали про те, що під час ракетної атаки росіян по Львову вибухом розтрощило оселю журналістів 24 каналу, які дивом залишилися живими. І про те, що через ракетний удар по Краматорську поранення отримала українська письменниця Вікторія Амеліна, яка згодом померла в лікарні.

Фото: фейсбук / Арсен Чепурний

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY