Блогера Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі до Росії

Блогера Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі до Росії

11 Травня 2019
1248

Блогера Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі до Росії

1248
Білорусь без судового рішення видворила до Росії інгушського блогера, керівника громадської організації «Вибір Інгушетії» Ісмаїла Нальгіева.
Блогера Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі до Росії
Блогера Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі до Росії

Про це 10 травня повідомляється на сайті Білоруської асоціації журналістів (БАЖ). 

Зазначається, що Ісмаїла Нальгіева 8 травня затримали в аеропорту Мінська при виїзді з Білорусі та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Блогеру пояснили, що він нібито перебуває в російському списку розшукуваних осіб. Його адвокату, який намагався на час розгляду скарги в суді призупинити видворення, вранці 10 травня повідомили, що рішення прийнято і ніякого суду з цього приводу проводитися не буде.

За даними «Кавказ.Реалії», активіста вислали до РФ за постановою Відділу по громадянству і міграції Жовтневого РУВС Мінська.

Крім того, інформацію про депортацію Ісмаїла Нальгіева підтвердив телеграм-канал «ФортангаORG».

«Ісмаїла Нальгіева вислали з Білорусі та заборонили на 10 років в'їзд в цю країну», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, правозахисники пов’язують його затримання з активною діяльністю в Інгушетії. Зокрема, йдеться про масові протести, які почалися в республіці у вересні 2018 року. Їх причиною стала угода про кордон, яку підписали глава Інгушетії Юнус-Бек Євкуров і очільник Чечні Рамзан Кадиров. Протести в Інгушетії поновилися в кінці березня.

Нагадаємо, юридична фірма Perseus Strategies за підтримки російського Правозахисного центру «Меморіал» підготувала доповідь «Політичні в’язні Кремля: просування політичного порядку денного шляхом придушення інакодумства», у якій йдеться про те, що в Росії понад 230 політичних в’язнів, журналісти та активісти під загрозою. Зазначалося, що влада президента Володимира Путіна вдається до «дедалі ширшого набору законів, що спеціально розроблені для криміналізації актів повсякденного життя».

Фото: БАЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду