detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
14.08.2023 12:24
СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини
СБУ оголосила підозру пропагандисту-колаборанту, члену Спілки письменників з Луганщини
Сергій Кривонос колись був головним редактором газети «Новини Сватівщини», є членом Національної та Міжрегіональної спілок письменників України.

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі колишньому головному редактору газети «Новини Сватівщини», яка виходила у Сватовому на Луганщині, Сергію Кривоносу. Про це йдеться в матеріалах, опублікованих на сайті Офісу Генерального прокурора.

Як пише ІМІ, Сергій Кривонос у серпні 2022 року обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання «Сватовский вестник». Воно підпорядковане пропагандистському холдингу «Луганьмедиа», створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини.

За даними слідства, у «Сватовском вестнике» переважно публікують звіти про роботу місцевої окупаційної влади для «покращення благоустрою населення», звинувачують ЗСУ та українську владу у воєнних злочинах та агітують місцевих мешканців на антиукраїнські заходи і підтримку Росії та окупаційної влади.

Сергій Кривонос був відповідальний за випуск газети «Сватовский вестник» №1 від 4 серпня 2022 року та разом з керівництвом окупаційної адміністрації Сватівського району безпосередньо брав участь в урочистості з нагоди ïї першого випуску та висвітленні в медійному просторі.

Після цього пропагандист 11 та 22 серпня 2022 року висвітлював  зустріч колективу Сватівської центральної районної багатопрофільної лікарні з депутатом Державної Думи РФ Миколою Панковим, а також зустріч переселенців з цим депутатом та керівництвом окупаційної адміністрації Луганської області.

Також Кривонос висвітлював урочистості з нагоди Дня російського прапора.

За даними СБУ, 22 серпня 2022 року він записав відеозвернення, у якому закликав громадськість голосувати за «приєднання» Луганщини до Росії.

Сергія Кривоноса викликають для участі в слідчих та процесуальних діях до ГУ СБУ у Житомирській області.

До 2014 року Сергій Кривонос був головним редактором газети «Новини Сватівщини». За даними порталу журнальныймир.рф, він брав участь у низці російських літературних конкурсів. Став лауреатом Міжнародної літературної премії імені Сергія Єсеніна від Спілки письменників Росії та літературної премії імені Миколи Ушакова від Національної спілки письменників України. Сергій Кривонос є членом Національної та Міжрегіональної спілок письменників України, Міжнародної спільноти письменницьких спілок.

Фото: stihi.ru
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY