У Москві встановили пам'ятник чекісту Дзержинському

У Москві встановили пам'ятник чекісту Дзержинському

11 Вересня 2023
2310
11 Вересня 2023
18:33

У Москві встановили пам'ятник чекісту Дзержинському

2310
Скульптура є зменшеною копією монумента, що до 1991 року стояв навпроти будівлі КДБ СРСР.
У Москві встановили пам'ятник чекісту Дзержинському
У Москві встановили пам'ятник чекісту Дзержинському

У Москві на території штаб-квартири Служби зовнішньої розвідки Росії встановили пам'ятник очільнику Всеросійської надзвичайної комісії Феліксу Дзержинському. Скульптура є зменшеною копією монумента, що раніше стояв навпроти будівлі КДБ СРСР. Про це з посиланням на пропагандистське видання ТАСС повідомила російська служба «Радіо Свобода».

Директор СЗР РФ Сергій Наришкін, який відкривав пам'ятник, заявив, що Дзержинський «мріяв створити майбутнє, засноване на принципах добра і справедливості».

Після більшовицької революції 1917 року Всеросійська надзвичайна комісія здійснювала терор щодо людей, обвинувачених у причетності до контрреволюційних організацій. Чекістами називали працівників органів держбезпеки, які прийшли на зміну ВНК. 

Московський пам'ятник Дзержинському встановили біля будівлі КДБ на Луб'янці ще в 1958 році. Після провалу спроби державного перевороту ГКЧП у 1991 році скульптуру демонтували.

Читайте також: 

Фото: «РИА Новости»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2310
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду