detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
21.07.2023 04:31
Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення підшукати йому заміну
Олександр Ткаченко подав у відставку. Запевняє, що раніше, ніж президент заявив про своє доручення  підшукати йому заміну
Вдень 20 липня Ткаченко йти з посади не збирався. Через півтори години після звернення Зеленського повідомив, що написав заяву про відставку ще ввечері.

Увечері 20 липня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав прем’єр-міністру заяву про відставку. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Ткаченко зазначив, що подав у відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Він висловив свою «принципову позицію проти інших», зауваживши, що «і приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони», оскільки «культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів».

Натомість вдень 20 липня в інтерв’ю «Радіо Свобода» Ткаченко заявив, що не має наміру йти з посади. На запитання журналістки, чи не збирається він у відставку, міністр культури відповів «ні».

Примітно, що ввечері 20 липня Ткаченко не повідомляв у соцмережах про те, що «приніс» прем’єр-міністру заяву. Його допис у телеграм-каналі з'явився лише через півтори години після вечірнього звернення президента, у якому Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики. У дописі Ткаченко дав зрозуміти, що спочатку він подав у відставку, і «лише потім здивувався заявою президента щодо цього питання».

У вечірньому зверненні Зеленський якраз акцентував на питанні розподілу бюджетних коштів. Він наголосив, що під час війни «максимум державних ресурсів має йти на оборону»,  а кожен проєкт, зокрема й у сфері культури, «який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів».

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно повідомляв, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики. Причиною відставки він називав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році. Згодом Олександр Ткаченко зазначив, що не передумав іти у відставку, але «веде переговори», однак врешті залишився на посаді.

У 2008–2019 роках Олександр Ткаченко очолював «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний депутатом Верховної Ради за списком партії «Слуга народу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY