У тимчасово окупованому Мелітополі відкрили представництво Спілки журналістів Росії

У тимчасово окупованому Мелітополі відкрили представництво Спілки журналістів Росії

25 Травня 2023
1212
25 Травня 2023
20:13

У тимчасово окупованому Мелітополі відкрили представництво Спілки журналістів Росії

1212
За повідомленням російських пропагандистів, наразі в «регвідділення» прийняли 23 журналісти. Водночас на сайті СЖР немає жодної інформації, що підтверджувала би відкриття «регіонального представництва» та дані про збільшення «членів спілки».
У тимчасово окупованому Мелітополі відкрили представництво Спілки журналістів Росії
У тимчасово окупованому Мелітополі відкрили представництво Спілки журналістів Росії

Російські окупанти відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі в Запорізькій області представництво Спілки журналістів РФ. Про це повідомив ІМІ з посилання на інформацію, яка 25 травня з'явилася в низці пропагандистських медіа й телеграм-каналів окупаційної влади.

Як помітив ІМІ, у російських реєстрах ідеться про те, що Спілка журналістів розміщується за адресою: м. Мелітополь, проспект Богдана Хмельницького, 70.

Організацію офіційно зареєстрували 23 квітня 2023 року в міжрайонній інспекції Федеральної податкової служби №1 у Запорізькій області як «Союз журналистов Запорожской области» (СЖЗО), ОО (Союз журналистов Запорожской области региональное отделение общероссийской общественной организации «Союз журналистов России»).

Представництво очолив Сергій Корабельников з Омська, який, за даними реєстрів, пов'язаний іще щонайменше з двома організаціями: муніципальним унітарним підприємством муніципального утворення «Місто-курорт Анапа "Медіа-Група "Анапа"», основним замовником у якого є «адміністрація муніципального утворення "Місто-курорт Анапа"». 

Як повідомили пропагандисти, наразі в «регвідділенні» перебувають 23 журналісти. Водночас на сайті СЖР немає жодної інформації, що підтверджувала би відкриття «регіонального представництва» та дані про збільшення «членів спілки». 

На відкритті представництва можна було помітити представника окупаційної адміністрації Запорізької області Сергія Толмачова, першого заступника голови Комісії зі ЗМІ Громадської палати РФ Олександра Малькевича, який курує на тимчасово окупованих територіях розвиток пропагандистського медіахолдингу «За!Медіа», а також директора редакції регіональних новин пропагандистського державного інформагентства ТАРС Андрія Цицинова.

Нагадаємо, нещодавно херсонці Ольга Тетеря, Ігор Качур, Серафим Іванов, Євген Білий та Олег Грушко, які працюють у російських окупаційних медіа, стали членами Спілки журналістів Росії. Посвідчення організації вручив соратник керівника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, російський пропагандист Олександр Малькевич.

У лютому Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії через її діяльність на окупованих територіях України. 

Сергій Штурхецький, голова комітету Незалежної медіапрофспілки України, у коментарі для «Детектора медіа» зазначив, що Виконавчий комітет МФЖ призупинив діяльність Спілки журналістів Росії до наступного з'їзду, що відбудеться в 2026 році.

Фото: скриншот з пропагандистських телеграм-каналів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1212
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
все правильно
308 дн. тому
І прізвище її-залізецька
все правильно
308 дн. тому
Свого часу головний редактор РІА-Мелітополь з дорогою душею багато років дозволяла в коментах гудить Україну і видаляла коменти українських патріотів. Між іншим , така практика продовжується. За це її Зеленський і нагородив.Пропоную спілці журналістів РФ присвоїти їй почесне звання
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду