Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду

Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду

27 Червня 2023
1910
27 Червня 2023
20:12

Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду

1910
Суд визнав, що рішення Наглядової ради УКФ виключити Цукренка зі списку кандидатів в експерти не є законним, і зобов'язав Фонд відшкодувати завдану журналістові моральну шкоду.
Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду
Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду

Журналіст і музикант гурту «Хамерман знищує віруси» («ХЗВ») Альберт Цукренко виграв суд проти Українського культурного фонду, який у лютому 2022-го виключив його зі списку кандидатів в експерти через нібито порушення моральних норм. 

Про рішення суду повідомило видання «Слух». Інформація про це також з'явилася в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Як ідеться в постанові, суд не виявив порушення журналістом будь-яких положень УКФ та конфлікту інтересів під час його перебування на посаді експерта.

Він також визнав, що рішення Наглядової ради УКФ виключити Цукренка зі списку кандидатів в експерти не є законним, неупередженим та обʼєктивним, і зобов'язав Фонд відшкодувати завдану журналістові моральну шкоду.

Окрім цього, в рішенні суду відзначено, що сам Фонд не надав жодних доказів, які були би підставою для виключення Альберта Цукренка.

«Рішення суду саме по собі є для мене моральною сатисфакцією. А кошти, стягнуті внаслідок рішення з УКФ, підуть на ЗСУ»— сказав журналіст у коментарі «Слуху».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до УКФ, щоб дізнатися, чи планує Фонд подавати апеляцію на судове рішення.

Ми також очікуємо на відповідь Юрія Артеменка, який, за словами Альберта Цукренка, був ініціатором виключення журналіста зі списку кандидатів в експерти.

Нагадаємо, рішення про виключення Альберта Цукренка зі складу експертних рад програми «Аудіовізуальне мистецтво» «через порушення моральних норм, які підривають авторитет інституту експертів» було ухвалене на установчій зустрічі експертних рад УКФ ще в лютому минулого року.

Невдовзі після цього журналіст і музикант заявив, що судитиметься з Фондом.

Фото: фейсбук Альберта Цукренка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1910
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду