10-й «Чілдрен Кінофест» відкриється лицарською фентезі-казкою «Джура-королевич»

10-й «Чілдрен Кінофест» відкриється лицарською фентезі-казкою «Джура-королевич»

13 Червня 2023
681
13 Червня 2023
10:08

10-й «Чілдрен Кінофест» відкриється лицарською фентезі-казкою «Джура-королевич»

681
9 липня на церемонії закриття фестивалю почесне журі назве найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду в розмірі 10000 гривень.
10-й «Чілдрен Кінофест» відкриється лицарською фентезі-казкою «Джура-королевич»
10-й «Чілдрен Кінофест» відкриється лицарською фентезі-казкою «Джура-королевич»

10-й «Чілдрен Кінофест» оголосив фільм-відкриття та представив фіналістів Дитячого кіноконкурсу.

Цьогоріч Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків розпочнеться світовою прем’єрою української стрічки «Джура-королевич». У межах фестивалю також оберуть найкращі фільми, зняті дітьми, — у фінал Дитячого кіноконкурсу відібрали 21 фільм.

Світова прем’єра українського фентезі «Джура-королевич» режисера Антона Гойди відбудеться 30 червня. Як повідомляють організатори, безкоштовний показ стрічки цього дня відбудеться в кінотеатрах десяти міст: Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Полтаві, Вінниці, Житомирі, Луцьку, Хмельницькому та Чернігові. А в столичному Будинку кіно — головному майданчику «Чілдрен Кінофесту» — фільм особисто представлять творці та актори.

У стрічці знялися українські актори Максим Самчик («Пульс», «Перші ластівки»), Таїсія-Оксана Щурук («Перші ластівки»), Аліна Коваленко («Кріпосна», «Захар Беркут»), В'ячеслав Довженко («Дільничний з ДВРЗ», «Кіборги»), Олексій Вертинський («DZIDZIO Контрабас»), Віталій Салій («Я працюю на цвинтарі») та інші.

Нагадаємо, кінопроєкт фільму «Джура-королевич» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Зйомки лицарської фентезі-казки розпочалися влітку 2019 року.

Для того, щоб відвідати безкоштовний показ фільму «Джура-королевич» та інших стрічок програми «Чілдрен Кінофесту», необхідно попередньо зареєструватися на сайті фестивалю. Реєстрація стане доступною з 23 червня.

Крім цього, у межах «Чілдрен Кінофесту» вже всьоме відбудеться Дитячий кіноконкурс. У ньому беруть участь роботи юних режисерів і режисерок тривалістю від 1 до 8 хвилин. Усі фільми-фіналісти демонструватимуться в кінотеатрах міст-учасників 8 липня, а також в онлайн-кінотеатрі фестивалю online.childrenkinofest.com, де будуть доступні для перегляду в усьому світі протягом 30 червня — 9 липня.

Цьогорічний Дитячий кіноконкурс, оголошений восени 2022 року, зібрав понад 100 заявок від дітей із різних куточків України, а також тимчасово переміщених за кордон.

До складу журі ввійшли режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»).

9 липня на церемонії закриття фестивалю почесне журі назве найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду в розмірі 10000 гривень. Також будуть обрані найкращі ігровий та анімаційні фільми в категоріях від 7 до 10 років, а також від 11 до 14 років (по 5000 гривень). Обрати свого фаворита зможуть і глядачі — лауреат Призу глядацьких симпатій отримає 7000 гривень. Усі фіналісти конкурсу одержать іменні сертифікати.

Окрім Дитячого кіноконкурсу, у програмі цьогорічного «Чілдрен Кінофесту» для перегляду в кінотеатрах будуть доступні добірка актуальних європейських фільмів для дітей і підлітків (Міжнародна конкурсна програма), ретроспективна програма (фільм Аґнєшки Голланд «Таємний сад» до 30-річчя з дати виходу) і показ торішнього переможця — українського пригодницького фентезі «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке».

Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну ювілейну програму — добірку фільмів-переможців «Чілдрен Кінофесту» попередніх років.

Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» було засновано у 2014 році. За даними організаторів, з того часу фестиваль відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

Читайте також:

Фото: «Чілдрен Кінофест»

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
681
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду