«Чілдрен Кінофест» оголосив міжнародну програму і амбасадора фестивалю

«Чілдрен Кінофест» оголосив міжнародну програму і амбасадора фестивалю

2 Червня 2023
1079
2 Червня 2023
17:49

«Чілдрен Кінофест» оголосив міжнародну програму і амбасадора фестивалю

1079
Почесним послом фестивалю став музикант і композитор Євген Філатов.
«Чілдрен Кінофест» оголосив міжнародну програму і амбасадора фестивалю
«Чілдрен Кінофест» оголосив міжнародну програму і амбасадора фестивалю

10-й фестиваль кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест», який відбудеться з 30 червня до 9 липня,  оголосив міжнародну програму та амбасадора фестивалю.

Як повідомляє пресслужба «Чілдрен Кінофест», почесним послом фестивалю став Євген Філатов — музикант, композитор,  ведучий ютуб-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен  гурту The Maneken. Почесний посол представляє кіноогляд у публічному середовищі, допомагаючи поширювати ключові ідеї ініціативи. У 2022 році почесною амбасадоркою фестивалю стала Ірма Вітовська.

«Для мене кіно — дуже важлива складова життя, я сам останнім часом глибоко цікавлюсь режисурою. Я вважаю, що це дуже складна форма мистецтва, оскільки вона поєднує в собі безліч мистецьких відгалужень: і музику, і акторську гру, і сценарій, і режисерське бачення, і освітлення в кадрі. На сприйняття працює абсолютно все разом! Якщо кажуть, що архітектура — це застигла музика, то я би сказав, що кіно — це живі картини,  учасником яких ти можеш бути сам.

Останніми роками розвиток кіно в Україні набув стрімкого зросту і, як на мене, саме зараз ми проживаємо особливий час для формування автентичного українського кіно. Нам є про що розказати, що показати світові і закарбувати наше сьогодення в кінострічках на роки.

А діти — це наше майбутнє, які вже сьогодні мають шанс проявити себе в цьому дуже складному, але неймовірно фантастичному виді мистецтва», — говорить Євген Філатов.

Також «Чілдрен Кінофест» представив фільми, що ввійшли в Міжнародний конкурс, переможця якого визначать відвідувачі фестивалю шляхом глядацького голосування.

У програмі — сім різножанрових європейських стрічок для різних вікових категорій. Подивитися фільми можна буде в кінотеатрах 10 українських міст (Київ, Львів, Вінниця, Житомир, Чернівці, Дніпро, Луцьк, Одеса, Полтава, Хмельницький, Чернігів).

Україну в міжнародному конкурсі «Чілдрен Кінофесту» представляє пригодницьке фентезі «Джура-королевич». Стрічка розповідає про боротьбу добра проти зла, котру має очолити юнак, який випадково дізнається, що є нащадком славетного короля. У фільмі зіграли Максим Самчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, В'ячеслав Довженко, Олексій Вертинський та інші.

У програму ввійшли дві анімаційні роботи. Учасник дитячого конкурсу Берлінале та номінант Європейського кінопризу «Паця» (Нідерланди, Бельгія) — мультфільм про порося, яке стає домашнім улюбленцем дев’ятирічної дівчинки. Норвезька стрічка «Неймовірна подорож на Північний полюс» — заснована на реальних подіях історія чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.

Покажуть на фестивалі й пригодницький фільм «Пригоди на Гелловін» (Данія) про хлопчика, який намагається розшукати свою раптово зниклу сестру в найстрашніший вечір у році. На батьківщині стрічки робота стала номінанткою національної кінопремії.

Також у програмі представлені дві сімейні комедії. Призерка Сараєвського кінофестивалю «Планета Ґаї» розповідає про 14-річну дівчину, яка має дати раду з заздрісними однокласниками, зламом її профілю в соцмережах та ще й допомогти місцевому власнику закладу дати відсіч шантажистам. «Душа команди» (Іспанія) — фільм про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Для найменших глядачів на «Чілдрен Кінофесті»  покажуть призера Міжнародного дитячого кінофестивалю в Чикаго —  німецьку стрічку «Зіронька Лаури». Це екранізація серії книг дитячого письменника Клауса Баумґарта. Головна героїня — дівчинка, яка стає найкращою подругою зірки, що впала з неба.

Також у межах фестивалю відбудуться позаконкурсні покази в кінотеатрах, зокрема світової класики — фільму Аґнєшки Голланд «Таємний сад». Традиційно відбудеться показ і торішнього переможця — пригодницького фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» українського виробництва.

Для онлайн-перегляду організатори підготували спеціальну ювілейну програму — добірку фільмів-переможців «Чілдрен Кінофесту» попередніх років.

У кінотеатрах і в онлайн-форматі будуть показані фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу, який всьоме проходить у межах фестивалю. Фіналісти будуть оголошені вже незабаром, а призерів визначить професійне журі, до якого ввійшли режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»).

 

У 2023 році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 30 червня до 9 липня. Покази міжнародної програми та фільму-ретроспективи пройдуть у кінотеатрах українських міст.

Покази спеціальної ювілейної програми (добірки фільмів-переможців минулих років) відбудуться онлайн. Фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу будуть показані в кінотеатрах і онлайн. Усі події безкоштовні за реєстрацією.

Реєстрація на кінотеатральні покази організованих груп чисельністю понад 5 осіб уже триває — для цього необхідно сконтактувати з локальними координаторами. Індивідуальна реєстрація відвідувачів на кінотеатральні покази розпочнеться за тиждень до початку фестивалю.

Колаж: «Чілдрен Кінофест»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду