Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»

Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»

10 Липня 2023
1470
10 Липня 2023
17:17

Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»

1470
Також журі визначило переможців конкурсу короткометражних фільмів, які зняли діти.
Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»
Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»

10-й міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест — 2023» оголосив переможців та результати конкурсу дитячих робіт. Про це повідомили на сайті форуму. 

Гран-прі цьогорічного фестивалю за підсумками глядацького голосування здобула іспанська комедія «Душа команди» про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями. Стрічка отримала 4,69 бала з 5.

Також у межах фестивалю всьоме відбувся Дитячий кіноконкурс. Організатори обрали 20 фіналістів зі ста заявок з усієї України. 

Переможців визначили режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна. 

Результати конкурсу:

  • Гран-прі (нагорода в розмірі 10 000 грн) — анімаційна робота «Вниз по скелі» 13-річного Матвія Глазунова з Мукачева (Закарпатська область). Стрічка розповідає про небезпечну пригоду золотошукача, натхненна оповіданням Джека Лондона «Жага до життя».
  • Найкращий анімаційний фільм у категорії 7–10 років (5 000 грн) — «Казка про Галушку» про пошуки свого місця в житті (режисерка Мирослава Троцька, 8 років, м. Полтава).
  • Найкращий ігровий фільм у категорії 7–10 років (5 000 грн) — «Червона Шапка» 10-річного Влада Потатуєва з Вінниці. Картина демонструє сучасний погляд на класичну казку.
  • Найкращий анімаційний фільм у категорії 11–14 років (5 000 грн) — «У пошуках нового елемента» — фантастична стрічка про космічну експедицію до нововідкритої планети (режисер Михайло Білик, 12 років, м. Дніпро).
  • Найкращий ігровий фільм у категорії 11–14 років — «Біженці з моря» про весняну риболовлю, яка обернулася неочікуваною зустріччю (режисер Ярослав Булгаков, 12 років, м. Фастів Київської області).
  • Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів, та нагороду в розмірі 7 000 грн отримала анімація «Подорож до Кукурудзяної країни» про сповнену небезпек мандрівку команди друзів. Режисером є 13-річний Назар Крайовий з Черкас.

Невдовзі фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі «Чілдрен Кінофесту».

Цьогоріч до безкоштовних показів у кінотеатрах і онлайн долучилися 30 тисяч глядачів. 

«Чілдрен Кінофест» — найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно.

Почесним амбасадором 10-го «Чілдрен Кінофесту» став Євген Філатов — музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий ютуб-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер гурту Onuka та батько трирічного Олександра.

Нагадаємо, у 2022 році гран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування (до онлайн-показів долучились 26 тисяч глядачів з Польщі та України) здобуло українське пригодницьке фентезі «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке».

Фото: «Чілдрен Кінофест»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду