СБУ викрила інтернет-агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах

СБУ викрила інтернет-агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах

4 Червня 2023
1790
4 Червня 2023
10:30

СБУ викрила інтернет-агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах

1790
СБУ: Зловмисники виправдовували дії РФ та закликали захопити владу.
СБУ викрила інтернет-агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах
СБУ викрила інтернет-агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах

Служба безпеки України повідомила про викриття семи російських агітаторів,  які поширювали прокремлівський контент у соцмережах.

Як повідомляє пресслужба СБУ, основну частину деструктивних матеріалів  зловмисники брали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної обстановки в різних регіонах України.

У Києві викрито жительку міста, яка на власній сторінці в забороненій соцмережі «Одноклассники» регулярно виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Також вона публікувала заклики до захоплення органів влади нашої держави та зміни кордону. Наразі їй повідомлено про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

На Сумщині заблоковано пропагандистську діяльність мешканця обласного центру. Через власний акаунт у фейсбуку він розміщував російські наративи про нібито «громадянську війну» в Україні та героїзував терориста Олександра Захарченка.

На Дніпропетровщині затримано трьох ворожих агітаторів, які підтримували агресивну війну проти України та закликали до співпраці з російськими окупантами.

Як повідмляє СБУ,  один із зловмисників публікував дописи, в яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України і вихваляв очільників РФ.

У Тернополі викрито інтернет-агітатора, який дискредитував українських військовослужбовців, що захищали Маріуполь. Фігурант був учасником низки громадських об’єднань та ініціатив, пов’язаних з колаборантом Кирилом Стремоусовим та лідером фейкового «народовладдя» Балахніним.

На Миколаївщині викрито директора місцевого підприємства, який в «Одноклассниках» активно закликав до захоплення території України. За даними слідства, фігурант є уродженцем Макіївки Донецької області. Після тимчасової окупації міста він підтримував зв’язок з місцевими колаборантами.

«За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності», — резюмувала СБУ.

Від 24 лютого 2022 року СБУ розслідує приблизно 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 із них уже скерували до суду. СБУ заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 600 російських агентів і шпигунів. 

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1790
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду