СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях

СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях

5 Червня 2023
1582
5 Червня 2023
11:30

СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях

1582
За завданням спецслужби РФ зловмисники шпигували за так званими «центрами прийняття рішень».
СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях
СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях

Внаслідок спецоперації в декількох областях України затримано трьох учасників агентурної мережі ФСБ і встановлено особу їхнього російського «куратора». Шпигуни збирали розвіддані про локації, озброєння та особовий склад Сил оборони в центральній та південній частині України, повідомляють в СБУ.

За кожне виконане завдання російські агенти отримували від агресора до 550 доларів. Сума залежала від терміновості і якості виконаної «роботи».

Зокрема, на Віннчинині затримано місцевого жителя, який намагався визначити координати Штабу командування Повітряних сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії.

У Дніпропетровській області агент ФСБ із позивним «Грім» малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті.

В Одесі затримано особу, яка вивідувала паролі для пересування по території міста в комендантську годину та для проїзду блокпостів, а також мала визначати GPS-координати військових об’єктів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Наразі зрадники перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у місті Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України.

Нагадаємо, нещодавно СБУ в Запоріжжі затримала агента ФСБ Росії, який раніше відсидів за планування державного перевороту в Україні. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1582
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду