Мінцифри: Цифрове медіа United24 запускається за принципом стартапу

Мінцифри: Цифрове медіа United24 запускається за принципом стартапу

22 Липня 2022
4978
22 Липня 2022
22:01

Мінцифри: Цифрове медіа United24 запускається за принципом стартапу

4978
Мінцифри: Медіа має потенціал розвинутись у мультимедійну платформу, яка допоможе збільшити присутність України в медіаполі.
Мінцифри: Цифрове медіа United24 запускається за принципом стартапу
Мінцифри: Цифрове медіа United24 запускається за принципом стартапу

Міністерство цифрової трансформації у коментарі «Детектору медіа» повідомило, що англомовний цифровий медіапроєкт United24 запускають за принципом стартапу. У подальшому планується створення постійної редакції, згодом — наглядової ради.

У Мінцифри обіцяють, що United24 «буде сучасним форматом медіа, зосередженим довкола розвитку ютуб-каналу та соціальних медіаплатформ». 

Стратегічним партнером проєкту є маркетингова агенція Fedoriv, а концепцію розробили про боно.

Перші випуски готуються з вже наявного контенту, для цього залучають креативні та контент-команди. Випуски на ютубі будуть з'являтися з періодичністю один раз на тиждень. 

«Головна задача проєкту — презентувати світу Україну, розповідаючи про її культуру, історію, бізнес, технології, особистості, а також висвітлювати хід війни. Своєчасність United24 media  продиктована великою увагою до України через війну і усвідомленням того, що, окрім перебігу військових дій, мешканці Європи та США майже нічого не знають про нашу країну.

Це також можливість поширювати українську адженду у міжнародному інформаційному просторі. Згодом медіа має потенціал розвинутись у мультимедійну платформу, яка допоможе збільшити присутність України в медіаполі. Але поки що це дуже далекі плани», — повідомило міністерство. 

Мінцифри заявило, що у проєкт наразі активно залучена невелика кількість учасників.  

«Також до створення контенту долучаються волонтери-креатори, контент-команди, креативні агенції та журналісти. За тиждень ми отримали понад 400 пропозицій співпраці — як від українських, так і від міжнародних фахівців». 

Створення контенту фінансується завдяки корпоративним донорам. Згодом до фінансування планується долучити цільові корпоративні внески від бізнесу, гранти від міжнародних фондів, криптоком'юніті.

На питання, чи використовуються кошти, зібрані через фандрейзингову платформу United24, у Мінцифри повідомили, що платформа та медіа — це різні напрямки розвитку глобальної ініціативи United24, оскільки над ними працюють різні команди.

«Наразі фандрейзингова платформа United24 працює для збору благодійних внесків у трьох напрямках: "Оборона та розмінування", "Медична допомога", "Відбудова України". Всі 100% зібраних коштів спрямовуються на рахунки НБУ, закріплені за профільними міністерствами (Міністерство оборони, Міністерство охорони здоров'я та Міністерство інфраструктури). На сайті u24.gov.ua ви можете знайти звіти, які оновлюються щотижня, щодо використання зібраних коштів. Аудитором платформи виступає Deloitte». 

Контент створюють декілька команд із продакшну, кожна з яких відповідає за свою тематику: культуру, історію, технології, підприємництво, героїв, армію тощо. Ці команди співпрацюють з авторами, журналістами, залучають українських та міжнародних експертів. З розвитком проєкту планується створення постійної редакції, згодом — наглядової ради. 

Ключові аудиторії проєкту співпадають з переліком держав, які надають Україні найбільшу підтримку під час війни і мають великий інтерес до нашої країни. Насамперед це США, Велика Британія, країни ЄС та Канада. Контент розраховано на широку аудиторію, представники якої є активними користувачами соціальних мереж та YouTube, та звикла до інтерактивної форми подачі матеріалу.

Про запуск англомовного цифрового медіа United24 Міністерство цифрової трансформації повідомило 20 липня.  Мінцифри оголосило, що шукає працівників для нового медіа. 

На YouTube-каналі новоствореного медіа вже є перший проєкт, він має назву Fight for Freedom («Боротьба за свободу»).

За даними джерел «ДМ», над запуском проєкту може працювати співзасновниця піарагенції Gres Todorchuk, дружина засновника Fedoriv Group Андрія Федоріва Ярослава Гресь.  

Редакція звернулась по коментар до Ярослави Гресь щодо участі у запуску нового медіа, але вона сказала, що не працює над цим напрямком.

Нагадаємо, що у травні Мінцифри запустило онлайн-платформу United24 для збору коштів на підтримку України. Зібрані кошти скеровують Міністерству оборони України. Їх витрачатимуть на придбання зброї, сучасного обладнання, амуніції, бронежилетів, рятувальної техніки та на іншу допомогу для армії. Благодійний внесок можна зробити через Apple Pay, Google Pay або «Дію».

Скріншот відео: UNITED24/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду