Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології

Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології

1 Червня 2023
468
1 Червня 2023
11:26

Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології

468
Організатори кажуть: Технологічні інновації полегшили роботу з фотографіями, тож премія хоче переконатися, що відзначає оригінальні роботи, які не зазнали істотних змін.
Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології
Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології

Рада Пулітцерівської премії внесла зміни до визначення категорій Breaking News Photography та Feature Photography, а також до вказівок щодо участі та вимог до відповідності цим категоріям. Про це Рада премії оголосила 30 травня.

Як пишуть організатори премії, зміни оприлюднюють задовго до відкриття конкурсу 2024 року, щоб полегшити дотримання вимог до кінцевого терміну конкурсу.

Адміністраторка премії Марджорі Міллер каже, що технологічні інновації полегшили роботу з фотографіями, і премія хоче переконатися, що відзначає оригінальні роботи, які не зазнали істотних змін.

Нові визначення категорій Премії з фотожурналістики такі:

  • Відзначена робота в Breaking News Photography («Новини з місця події») — одна або серія фото з події, яка відбувається без попереднього повідомлення та вимагає спонтанного висвітлення в моменті. Нагорода — $15 000.
  • Відзначена робота в Feature Photography («Художня фотографія») — одна або серія фото загальних новин, які зробили протягом тривалого часу та які докладно висвітлюють тему. Нагорода — $15 000.

Інструкції щодо приймання робіт:

  • Фотографії не можна істотно змінювати. Проте допустимі стандартне кадрування та редагування.
  • Фотографії з багаторазовою експозицією не допускаються.
  • Подавати фотографію для Breaking News Photography та  Feature Photography потрібно разом з  оригінальними та невідредагованими версіями зображень. Журі порівнюватиме їх та визначатиме, чи не спотворений зміст кадруванням і редагуванням.
  • Скриншоти не приймають замість оригінальних зображень. Також не прийматимуть скриншоти метаданих. 
  • Як і раніше, фото, яке подали на конкурс, має бути опубліковане онлайн чи в друці. Для цього потрібно надати підтвердження публікації.  

Судді порівнюватимуть подану фотографію з оригіналом, щоб визначити, чи її редагування не перейшло допустимі межі.

Приймати роботи на конкурс почнуть у грудні 2023 року.

Нагадаємо, цього року Пулітцерівську премію у двох номінаціях — «За служіння суспільству» та Breaking News Photography — отримало інформаційне агентство Associated Press за фото з обложеного російськими військами Маріуполя українських журналістів Євгена Малолєтки, Мстислава Чернова та Василіси Степаненко, а також французької кореспондентки Лорі Хіннат.

Крім того, Пулітцерівську премію в номінації «Міжнародні репортажі» отримало видання The New York Times за репортажі про війну в Україні. Деякі з цих репортажів були зроблені за участю українських журналістів, зокрема Стаса Козлюка, Наталії Єрмак та Марії Вареникової.

Як писав MediaSapiens, Google позначатиме зображення, створені штучним інтелектом. Це має на меті зменшити поширення дезінформації в умовах, коли інструменти штучного інтелекту зробили можливим створення фотореалістичних фейків.

Раніше платформа Google Arts & Culture запустила онлайн-гру Odd One Out, яка має допомогти навчитися відрізняти зображення, створені штучним інтелектом, від справжніх творів мистецтва.

Фото: pulitzer.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду