Комікс про Голокост, який отримав Пулітцера, доставили замовниці

Комікс про Голокост, який отримав Пулітцера, доставили замовниці

22 Травня 2024
484
22 Травня 2024
19:02

Комікс про Голокост, який отримав Пулітцера, доставили замовниці

484
Під загрозою знищення був не тільки комікс про Голокост, а й решта замовлених книг загальною вартістю 100 доларів
Комікс про Голокост, який отримав Пулітцера, доставили замовниці
Комікс про Голокост, який отримав Пулітцера, доставили замовниці
Графічний роман «Маус. Сповідь уцілілого», який митниця ніби то хотіла утилізувати, таки доставили його замовці, повідомила виконавча продюсерка та ведуча «Громадського радіо» Ана Море. 

«Ситуація вирішилася завдяки розголосу, тому дякую всім. У Twitter (Х. — Ред.) моєму партнеру писали люди, що в їхніх випадках замовлення просто знищували, бо так, були й інші випадки. Хто за це відповідальний та що робити неясно, бо Нова пошта публічно комунікувала, а митниця заявляла, що вони непричетні» написала виконавча продюсерка. 

Нагадаємо, що замовлений з-за кордону графічний роман про Голокост нібито відмовлялися пропускати в Україну через зображення символу, схожого на свастику, і хотіли буцімто утилізувати.  

«Маус. Сповідь уцілілого» 

Графічний роман нью-йоркського художника-інтелектуала Арта Шпіґельмана, який отримав Пулітцерівську премію. За сюжетом, головний герой розпитує свого батька про довоєнне життя і досвід під час Голокосту, щоби створити комікс на основі цієї історії. 

«“Маус” — один із найцікавіших літературних текстів про травму другого-третього покоління після Катастрофи, про тих, хто виріс у тіні чужого болю й намагається привласнити й переповісти по-своєму досвід, що опирається оповіданню, знайшовши власний голос, всупереч тиску традиції», — розповідає про роман перекладачка видання Ярослава Стріха. Вона зазначила, що ця історія «заповнює напівпорожню нішу», оскільки розповідає про травматичний досвід тих, «кого особисто не зачепила трагедія, але кому все одно доведеться жити із провиною вцілілого і жахом секонд-генд». 

Арт Шпіґельман — американський письменник, художник, автор коміксів. Його батьки польські євреї, які були в’язнями концтаборів Аушвіц і Аушвіц ІІ (Біркенау). Перший том коміксу «Маус. Сповідь уцілілого» вийшов у 1986 році, другий — у 1991 році. 

Це єдиний графічний роман, який отримав Пулітцерівську премію. 

Йому також присвятили виставку в нью-йоркському Музеї сучасного мистецтва. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду