У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

7 Травня 2024
751
7 Травня 2024
09:49

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

751
Пулітцер вважається однією з найпрестижніших нагород США в галузі літератури, журналістики, музики і театру.
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

У Колумбійському університеті США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2024 року, повідомили на офіційному ютуб-каналі премії

В галузі художньої фотографії премію отримали фотографи агентства Associated Press за висвітлення глобальної міграційної кризи на кордоні США та Мексики.

Дві Пулітцерівські премії за серію розслідувань про виробничу імперію Ілона Маска та нагороду в категорії екстремальних новин за фотозйомку конфлікту Ізраїлю та Гази отримало агентство Reuters

The Times отримав три нагороди, зокрема за висвітлення нападу ХАМАСу на Ізраїль, а матеріали також про дитячу працю мігрантів у США. 

The New York Times отримала три нагороди за журналістські розслідування, міжнародні репортажі та написання статей. 

Дві Пулітцерівські премії отримав журнал New Yorker. 

Пулітцерівську премію отримали редактор газети The Washington Post Девід Гоффман, журналіст Джеррі Ши.  Також російський журналіст і політик Володимир Кара-Мурза, який відбуває 25-річний термін у колонії особливого режиму, отримав Пулітцерівську премію за серію колонок, які він написав для The Washington Post, перебуваючи в ув'язнені.

У 2023 році серед лауреатів премії були троє українців. Нагороду отримало інформаційне агентство Associated Press за роботу Мстислава Чернова, Євгенія Малолєтки, Василиси Степаненко та Лорі Гіннант за репортажі з Маріуполя. 

У 2022 році премію в спеціальній номінації «Особлива згадка» отримали всі журналісти України за «хоробрість, стійкість та відданість правдивому висвітленню під час безжального вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни». 

Пулітцерівська премія вручається щорічно з 1917 року в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Переможці отримують 15 тисяч доларів. Заснував премію американський журналіст і видавець угорського походження Джозеф Пулітцер. 

Читайте також: 

Фото: pulitzer.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Читайте також
10.05.2022 11:11
Отар Довженко
«Детектор медіа»
5 727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду