detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.06.2023 11:26
Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології
Пулітцерівська премія змінила критерії подачі фото у двох номінаціях через нові технології
Організатори кажуть: Технологічні інновації полегшили роботу з фотографіями, тож премія хоче переконатися, що відзначає оригінальні роботи, які не зазнали істотних змін.

Рада Пулітцерівської премії внесла зміни до визначення категорій Breaking News Photography та Feature Photography, а також до вказівок щодо участі та вимог до відповідності цим категоріям. Про це Рада премії оголосила 30 травня.

Як пишуть організатори премії, зміни оприлюднюють задовго до відкриття конкурсу 2024 року, щоб полегшити дотримання вимог до кінцевого терміну конкурсу.

Адміністраторка премії Марджорі Міллер каже, що технологічні інновації полегшили роботу з фотографіями, і премія хоче переконатися, що відзначає оригінальні роботи, які не зазнали істотних змін.

Нові визначення категорій Премії з фотожурналістики такі:

Інструкції щодо приймання робіт:

Судді порівнюватимуть подану фотографію з оригіналом, щоб визначити, чи її редагування не перейшло допустимі межі.

Приймати роботи на конкурс почнуть у грудні 2023 року.

Нагадаємо, цього року Пулітцерівську премію у двох номінаціях — «За служіння суспільству» та Breaking News Photography — отримало інформаційне агентство Associated Press за фото з обложеного російськими військами Маріуполя українських журналістів Євгена Малолєтки, Мстислава Чернова та Василіси Степаненко, а також французької кореспондентки Лорі Хіннат.

Крім того, Пулітцерівську премію в номінації «Міжнародні репортажі» отримало видання The New York Times за репортажі про війну в Україні. Деякі з цих репортажів були зроблені за участю українських журналістів, зокрема Стаса Козлюка, Наталії Єрмак та Марії Вареникової.

Як писав MediaSapiens, Google позначатиме зображення, створені штучним інтелектом. Це має на меті зменшити поширення дезінформації в умовах, коли інструменти штучного інтелекту зробили можливим створення фотореалістичних фейків.

Раніше платформа Google Arts & Culture запустила онлайн-гру Odd One Out, яка має допомогти навчитися відрізняти зображення, створені штучним інтелектом, від справжніх творів мистецтва.

Фото: pulitzer.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY