detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.05.2023 20:50
Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня
Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай заявив про свою відставку з 30 червня
Обов'язки президента та гендиректора виконуватиме експрезидент RFE/RL та нинішній член правління Джеффрі Гедмін, поки Рада директорів мовника шукатиме постійну людину на цю посаду.

Президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай оголосив про свою відставку з 30 червня, передає мовник.

«Для мене велика честь мати можливість двічі очолити цю культову установу та провести час із сміливими й талановитими журналістами та допоміжним персоналом, які роблять можливим успіх "Радіо Свобода". Я оптимістично налаштований, що, незважаючи на авторитарні виклики, з якими ми стикаємося, "Радіо Свобода" має хороші можливості, щоб досягти успіху на наших ринках і збільшити нашу аудиторію в той час, коли наші незалежні репортажі потрібні як ніколи», — сказав Флай.

У виданні зазначили, що обов'язки президента та генерального директора виконуватиме експрезидент RFE/RL та нинішній член правління Джеффрі Гедмін, поки Рада директорів мовника шукає постійну людину на цю посаду. 

Джеймі Флай уперше обійняв посаду президента і гендиректора «Радіо Свобода» в липні 2019 року та пропрацював до червня 2020 року. У лютому 2021 року його повторно призначила Рада директорів.

«Під час перебування Флая на посаді пріоритетом було реагування "Радіо Свобода" на неспровоковане повномасштабне вторгнення Володимира Путіна в Україну шляхом розширення діяльності "Радіо Свобода" в Україні та створення програм для російської аудиторії. Він також привернув увагу "Радіо Свобода" до шкідливого впливу Китаю в Євразії. Він керував цифровою трансформацією відділу новин, який охоплює постійно зростаючу аудиторію, відкриваючи нові бюро та стратегічно реагуючи на авторитарну цензуру», — розповіли в «Радіо Свобода».

Читайте також:

Джеймі Флай очолював розробку комплексних планів «Радіо Свобода» щодо протидії російській та китайській дезінформації та охоплення зростаючої аудиторії новинами, яким довіряють. У рамках цих стратегій «Радіо Свобода» заснувало нові бюро в Ризі та Вільнюсі, щоб розмістити журналістів у вигнанні та створювати новий контент. 

Нагадаємо, у березні президент і генеральний директор «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода»  Джеймі Флай відвідав Молдову та Україну, де зустрівся з посадовцями, представниками громадянського суспільства та журналістами компанії.

У лютому «Радіо Свобода» запустило новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

У березні на онлайн-платформах «Радіо Свобода» стартував подкаст «Свої серед своїх» із ведучою Наталею Патрікєєвою. Героями нового проєкту стануть українські військові — як професійні, так і ті, хто долучився до ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення росіян. Із ними говоритимуть про мотивацію, побутові проблеми, досвід участі у війні, складнощі у спілкуванні з цивільними тощо.

Крім того, з 22 березня «Радіо Свобода» запустило новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок», ведучими програми стануть Катерина Некреча і Олег Галів.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY