«Попри воєнний стан». Фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червня

«Попри воєнний стан». Фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червня

31 Березня 2023
1756
31 Березня 2023
16:38

«Попри воєнний стан». Фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червня

1756
«Книжковий Арсенал» відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.
«Попри воєнний стан». Фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червня
«Попри воєнний стан». Фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червня

Одинадцятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» - 2023 проходитиме з 22 до 25 червня. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

«Попри воєнний стан, його виклики та обмеження, команда Мистецького арсеналу готує 11-й Книжковий Арсенал і робить все для того, щоб фестиваль знову об’єднав у своєму просторі книжкову, літературну й мистецьку сцени та став місцем для зустрічей людей книги», — повідомляють організатори.

Генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта зазначила, що фестиваль під час війни має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх українців.

«Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом, і надати сцену, щоби осмислити наш досвід. Ми працюватимемо невтомно, щоб відбувся цей, можливо, найважливіший в Україні, майданчик для зустрічі книги, читача та автора», — каже Островська-Люта.

Структура «Книжковий Арсенал» залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.

«Книжковий Арсенал» відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

«Однак цьогоріч книжковий ярмарок буде організований в інший спосіб: з огляду на дуже нерівні умови існування та роботи учасників видавничого ринку внаслідок війни, неможливість організації їх гідного рівноцінного представлення у форматі індивідуальних стендів та ризикованість з точки зору безпекових вимог, операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні»— повідомляють організатори.

Зокрема, книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн», книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література», книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Окрім цього, оператором секції «Арткнига» стане Довженко-Центр в рамках міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом.

У секції «Воєнна література» буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Докладніше про особливості проведення цьогорічного фестивалю організатори розкажуть під час онлайн-зустрічі 5 квітня об 11:00. Для участі можна зареєструватись за посиланням.

Більше інформації про фокус-тему, кураторів та особливості програми подій буде опубліковано згодом на сайті «Книжкового Арсеналу».

У 2022 році команда Мистецького арсеналу вирішила не проводити «Книжковий Арсенал» через повномасштабне вторгнення Росії. 

Вперше Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбувся у 2011 році. Щороку понад 150 українських видавництв презентують свої видання на виставці-ярмарку. 

Архівне фото: «Книжковий Арсенал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду