«Я до вас з новинами»: «психотерапевт» Спартак Суббота продовжить робити проєкт «Подкаст-терапія»

«Я до вас з новинами»: «психотерапевт» Спартак Суббота продовжить робити проєкт «Подкаст-терапія»

1 Травня 2023
3463
1 Травня 2023
18:53

«Я до вас з новинами»: «психотерапевт» Спартак Суббота продовжить робити проєкт «Подкаст-терапія»

3463
Нещодавні звинувачення в шахрайстві Суббота ігнорує.
«Я до вас з новинами»: «психотерапевт» Спартак Суббота продовжить робити проєкт «Подкаст-терапія»
«Я до вас з новинами»: «психотерапевт» Спартак Суббота продовжить робити проєкт «Подкаст-терапія»

«Психотерапевт» Спартак Суббота заявив, що продовжуватиме вести ютуб-проєкт «Подкаст-терапія». Про це пише «Українська правда. Життя» з посиланням на телеграм-канал Субботи.

«Новим випускам ПТ бути. І цього разу хочу дещо змінити формат. Під цим дописом ви можете задати мені питання, а команда вибере ті, на які я відповім у новому випуску.

Нагадую, що подкаст це не інтерв'ю, тож перевагу надамо запитанням, які стосуються саме психології», — написав Суббота.

Після розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного про Спартака Субботу співведучий останнього у «Подкаст-терапії» Євген Янович повідомив у соцмережах, що залишає проєкт. Випуски «Подкаст-терапії» виходили на каналі Спартака.

У серії відео Полудьонний стверджував, що Суббота брехав про свою роботу в СБУ, науковий ступінь та медичну освіту, а також неетично поводився з клієнтами. 

«Хоче хай робить що завгодно. Я до цього не маю ніякого відношення. І не бажаю думати про цю історію", — прокоментував заяву колишнього співведучого Євген Янович.

Артист додав, що не планує судитися з Субботою за спільний проєкт «Подкаст-терапія», бо йому «не хочеться мати нічого спільного» зі своїм колишнім колегою.

Нагадаємо, 11 квітня онлайн-медіа «Свідомі» опублікувало розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного про відомого експерта в галузі психології Спартака Субботу. Факти, які навів автор розслідування, свідчать, що Суббота нібито вдається до брехні, щоб вибудовувати і підтримувати імідж досвідченого фахівця-психотерапевта.

Полудьонний навів факти, які свідчать про таке:

  • протягом майже пʼяти років Спартак Суббота публічно позиціонував себе як кандидат психологічних наук, не маючи цього ступеня;
  • Суббота не має медичної освіти, не є психіатром і медичним психологом, як зазвичай презентує себе як подкастер;
  • Суббота поширює антинаукову інформацію;
  • порушував професійну етику.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Спартака Субботи, але так і не отримав від нього відповіді.

При цьому герой розслідування опублікував в Instagram свою позицію щодо оприлюднених фактів. «Це не перший хейт, з яким я стикаюсь. Це нормально, це буде й далі, я це просто переживу… Але що я хочу сказати — що я не дозволю ображати людей, не дозволю ображати свою аудиторію, не дозволю її обзивати, робити висновки щодо людей, які мене слухають, дивляться, яким я подобаюсь…», — заявив Суббота.

«Детектор медіа» ознайомився з повною версією розслідування Іллі Полудьонного і, своєю чергою, вважає за потрібне зазначити, що в цьому матеріалі ми не знайшли жодних образ на адресу аудиторії, якій ЗМІ транслювали думки та оцінки Спартака Субботи.

На розслідування Іллі Полудьонного зреагувало видання «Українська правда», для якого Суббота у 2019–2021 роках писав колонки. «"УП" та "УП. Життя" дійсно публікували колонки Спартака Субботи, у яких він представлявся як психотерапевт і науковий керівник Інституту когнітивного моделювання. Однак публікації Спартака не виходили у нас з червня 2021 року, і він ніколи не був експертом наших редакційних матеріалів», — зауважило видання.

«Детектор медіа» також у минулому опублікував одну колонку Субботи. Наша редакція наразі вирішила прибрати цей текст із сайту і дочекатися прояснення ситуації.

Медичний університет імені Богомольця у відповідь на запит «Бабеля» повідомив, що у виші не володіють інформацією щодо освіти Субботи Олександра Олександровича або Субботи Спартака.

Фото: Спартак Суббота / скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3463
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду