На фронті загинув оператор телебачення і кіно Дмитро Шиповський

На фронті загинув оператор телебачення і кіно Дмитро Шиповський

27 Вересня 2022
3437
27 Вересня 2022
20:48

На фронті загинув оператор телебачення і кіно Дмитро Шиповський

3437
Українська журналістика втратила вже 39 медійників.
На фронті загинув оператор телебачення і кіно Дмитро Шиповський
На фронті загинув оператор телебачення і кіно Дмитро Шиповський

Захищаючи Україну, загинув оператор Дмитро Шиповський. Про це з посиланням на його товариша Станіслава Чепурка повідомляє Інститут масової інформації. Також про це повідомила телекомпанія «Приват ТБ: Харків», з якою співпрацював Дмитро Шиповський.

Дмитро загинув 21 вересня під мінометним обстрілом російських окупантів поблизу села Дружба Донецької області. До лав ЗСУ він вступив у березні цього року.

Останнім часом співпрацював із «Приват ТБ: Харків» й телеканалом «Аль Джазіра». До кінця 1990-х Дмитро працював у Харкові. Знімав дитячі програми «Дітвора», «Вечірня казка», «В гостях у Дрьоми».

Він запам’ятався також як кінооператор і оператор-постановник. Дмитро Шиповський працював над фільмами «Одного разу в Україні (2015), «Війна на нульовому кілометрі (2017), «Юкі», що потрапив до короткого списку AIPS Sport Media Awards 2020.

Дмитро Шиповський був активним учасником Революції Гідності.

За даними ІМІ, Дмитро Шиповський став 39-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії в Україні. З них вісім – під час виконання журналістських обов'язків, 31 медійник загинув як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів.

У липні на Донеччині, де тривають бої з росіянами, загинув журналіст Олександр Савоченко. До війни він працював на телеканалах «Київ», СТБ, Суспільне, в інформагентстві «Франс Прес».

У червні в бою, імовірно, загинув генеральний директор видавництва «Бліц-інформ», колишній шеф-редактор журналу «Бізнес», військовий Володимир Чеповий.  Як повідомив його син Іван, офіційно його батько вважається зниклим безвісти, а не загиблим.

У травні внаслідок обстрілів окупантів загинув журналіст, військовослужбовець ЗСУ Олександр Махов. Він тривалий час працював на каналах «Україна» та «Україна 24» військовим кореспондентом і висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов на канал «Дом».

Вічна слава героям!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3437
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду