Fox News виплатить $787 млн за наклеп про фальсифікації президентських виборів у США

Fox News виплатить $787 млн за наклеп про фальсифікації президентських виборів у США

19 Квітня 2023
1094
19 Квітня 2023
10:06

Fox News виплатить $787 млн за наклеп про фальсифікації президентських виборів у США

1094
Канал визнав, що говорив неправду про участь американської системи голосування у нібито фальсифікаціях виборів, але не спростовуватиме це в ефірі.
Fox News виплатить $787 млн за наклеп про фальсифікації президентських виборів у США
Fox News виплатить $787 млн за наклеп про фальсифікації президентських виборів у США

Видання Fox News і американська система голосування Dominion Voting Systems уклали судову угоду у справі про наклеп. Fox News визнали, що у своїх програмах говорили неправду про Dominion, однак домовились, що не спростовуватимуть її публічно в ефірі, натомість сплатять постраждалій стороні 787,5 млн доларів. Про це сторони оголосили у вівторок в суді, повідомляє CNN.

Видання зазначає, що мирову угоду між мовником та компанією Dominion досягнули в останню мить.

Сума угоди становить 787 500 000 доларів.

За умовами угоди, Fox News визнав, що оприлюднив в ефірі неправдиву інформацію про виборчі системи Dominion Voting Systems, але не зобов’язаний визнавати це в ефірі.

«Fox визнав, що поширював брехню про Dominion, яка завдала величезної шкоди моїй компанії…», — заявив генеральний директор Dominion Voting Systems Джон Поулос. Адвокат Dominion Джастін Нельсон заявив на пресконференції у вівторок, що мирова угода є «підтвердженням правоти і відповідальності».

«Ми раді, що досягли врегулювання нашого спору з компанією Dominion Voting Systems», — заявили Fox News. У матеріалі уточнюється, що в позові Dominion вимагав відшкодування збитків від Fox News на суму 1,6 мільярда доларів.

Dominion Voting Systems — це компанія, яка виробляє та продає апаратне та програмне забезпечення для електронного голосування, включаючи машини для голосування та табулятори, у Сполучених Штатах та Канаді. Dominion подала до суду на телеканал Fox News, звинувативши їх у наклепі, начебто компанія причетна до нібито фальсифікаціїй президентських виборів у США 2020 року. Цей наклеп, за твердженням компанії, призвів до значних фінансових та репутаційних збитків. 

Як повідомляв раніше «ДМ», оприлюднене листування деяких провідних ведучих і керівництва телеканалу Fox News свідчить, що вони не вірили заявам тодішнього президента США Дональда Трампа, начебто президентські вибори 2020 року були сфальсифіковані. Однак канал продовжував широко висвітлювати ці заяви у своєму ефірі.

Власник Fox News Руперт Мердок під час свідчень за позовом Dominion Voting Systems визнав, що ведучі каналу підтримували необґрунтовані заяви Дональда Трампа, начебто президентські вибори 2020 року були сфальсифіковані на користь Джо Байдена. 

Фото: Johnny Silvercloud/Flickr 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду