detector.media
19.04.2023 08:49
На фронті загинув екснардеп Олег Барна
На фронті загинув екснардеп Олег Барна
Олег Барна загинув 17 квітня.

На фроніт загинув народний депутат Верховної ради 8 скликання Олег Барна. Про це Суспільному повідомив пресофіцер 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Мирослав Семенюк.

За словами Семенюка, офіційно Барна не вважається загиблим, тому що тіло ще не евакуювали з поля бою.

Як повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський Барна загинув 17 квітня.

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року в селі Нагірянка Чортківського району в родині вчителів. Барна був народним депутатом восьмого скликання від «Блоку Петра Порошенка» (нині «Європейська солідарність»).

Суспільне нагадує, що Барна брав участь у студентському голодуванні у Києві, відомому як «Революція на граніті». Активний учасник Євромайдану в Чортківському районі на Тернопільщині та у Києві. Отримав поранення в голову та вибите праве плече під час протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, боєць 128-мої окремої гірськопіхотної бригади, командир мінометного розрахунку. З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого був зарахований на посаду командира гранатометного відділення. Був сержантом у 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша.

Відомим Барна став 11 грудня 2015 року, коли спробував винести з трибуни парламенту тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка. За цей вчинок нардепа виключили із БПП, але 29 березня 2016 року повернули.

Фото взяте з акаунту: Петро Порошенко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY