«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»

«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»

21 Березня 2023
907
21 Березня 2023
09:37

«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»

907
Ведучими нового проєкту стали Катерина Некреча і Олег Галів.
«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»
«Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок»

У середу, 22 березня, «Радіо Свобода» запускає новий ранковий проєкт «Свобода.Ранок», ведучими прграми стануть Катерина Некреча і Олег Галів.

Програма «Свобода.Ранок» зі Львова виходитиме щодня по буднях о 09:00 за київським часом на ютуб-каналі «Радіо Свобода». Сюжети «Свобода.Ранок» можна дивитися на каналі «Радіо Свобода Україна».

«Наша мета з самого ранку розповісти аудиторії головне, що сталося протягом ночі. Ми прокидаємося вдосвіта, щоб ви, поки снідаєте, їдете на роботу за кермом чи в метро, вже знали, за якими подіями варто слідкувати протягом нового інформаційного дня і чого варто очікувати. А ще хочемо дати зранку трохи натхнення і надії», — розповідає виконавча продюсерка нового проєкту Анна Тохмахчі.

Ведуча «Свобода.Ранок» Катерина Некреча — теле- та радіоведуча, авторка спецпроєктів, з 2015 року почала працювати на Радіо Свобода в проєкті Крим.Реалії.

«Зараз надзвичайно складні часи для всіх нас. Іноді хочеться буквально втекти від новин і жорсткої реальності. Тим не менш, знати, що відбувається в Україні та світі сьогодні — необхідно. Ми дуже хочемо робити інформаційний ранковий продукт, який буде давати надію. Надію на цей день, на завтра, на життя, на щасливе життя і, звісно, на перемогу», — каже Катерина Некреча.

Співведучий стріму «Свобода.Ранок»  Олег Галів — телеведучий, викладач кафедри журналістики «Львівської політехніки»:

«Інформації навколо стільки, що інколи здається — перебір. Але все ж значення має не кількість, а якість. «Свобода.Ранок» — це насамперед про якісні новини, про інформаційну гігієну. Про важливе і те, що варто знати», — каже Олег Галів.

У лютому 2023 року «Радіо Свобода» запустила новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

Керівницею проєкту стала Катерина Лихогляд — журналістка, документалістка, стипендіатка премії імені Вацлава Гавела.

Новий проєкт розповідатиме історії вимушених мігрантів, його мета — розповісти історії переселенців, що знайшли притулок як за кордоном, так і в Україні.  

6 березня на онлайн-платформах «Радіо Свобода» стартував подкаст «Свої серед своїх» із ведучою Наталею Патрікєєвою. Героями нового проєкту стануть українські військові — як професійні, так і ті, хто долучився до ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення росіян. Із ними говоритимуть про мотивацію, побутові проблеми, досвід участі у війні, складнощі у спілкуванні із цивільними тощо.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
907
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду