detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
07.04.2023 11:10
Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix
Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix
Стрічка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні. Авторами фільму є українські ветерани, попередній фільм яких номінували на «Оскар».

Документальна стрічка «Життя на межі», яка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів, вийшла на Takflix.

Стрічку можна переглянути з українськими й англійськими субтитрами за посиланням.

10% з продажу онлайн-квитків перераховуватимуть у фонд «Повернись живим», а половину — творцям фільму.

Авторами фільму є українські ветерани — режисер Павло Пелешок та продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«Життя на межі» — фільм про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Продюсери брали участь у подіях Євромайдану й зафіксували окупацію Криму й сходу України. Пізніше вони пішли добровольцями в АТО, а також створили дрон «Фурія». Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло та Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію «Оскар».

Композитором «Життя на межі» став Оскар Сенен, який створював музику для стрічки з бондіани «007: Не час помирати». У фільмі також використали пісні українських гуртів: Kozak System, The Hardkiss, Karna, DakhaBrakha, Motanka.

Знімати стрічку розпочали у 2020 році.  Робота над стрічкою тривала 2,5 роки. Для створення стрічки автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. Над проєктом працювали близько 20 людей команди UkrStream.tv — незалежного інтернет-каналу, співзасновниками якого є Пелешок та Іванишин. 16 березня фільм вийшов в український прокат.

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

Фото: кадр з фільму

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY