У Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП

У Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП

4 Квітня 2023
1505
4 Квітня 2023
17:40

У Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП

1505
Депутати облради також звернулися до уряду з проханням розірвати договори оренди з УПЦ МП.
У Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП
У Хмельницькій області заборонили діяльність УПЦ МП

Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону на території області діяльності Української православної церкви Московського патріархату. Депутати також звернулися до уряду з проханням розірвати договори оренди з УПЦ МП. Про це повідомила пресслужба Хмельницької облради.

«Депутати обласної ради одноголосно ухвалили рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області", яким заборонили діяльність Української Православної Церкви московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території Хмельницької області», — йдеться в повідомленні.

Депутати облради також пропонують президенту України Володимиру Зеленському визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний, аби Верховна Рада України розглянула його позачергово.

Окрім цього, органам місцевого самоврядування Хмельницької області рекомендовано провести інвентаризацію земельних ділянок, що перебувають у користуванні УПЦ МП, щоб згодом їх забрати.

Пресслужба Хмельницької облради зазначили, що п'ятнадцяту позачергову сесію було скликано у зв´язку з подіями 2 квітня цього року у Хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП, де священники побили військового після його слів «Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в УПЦ МП». 

Нагадаємо, 4 квітня представники п’ятнадцяти громадських організацій закликали Верховну Раду ухвалити закон про заборону РПЦ в Україні. Для цього, на думку авторів звернення, необхідне невідкладне ухвалення законопроєкту № 8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій». 

Також ми писали про те, що у Верховній Раді пропонують звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією розірвати договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату на комплекс споруд Почаївської Успенської лаври.

Фото: Хмельницька обласна рада 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду