detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
22.03.2023 15:18
Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів
Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів
Міністр: Я не бачу втоми від марафону, а рівень довіри до нього не просто не падає, а досить високий.

Частка телемарафону «Єдині новини» тримається на рівні 13-15% переглядів, оскільки в цілому перегляд телебачення падає. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Марафон тримається десь на 13-15% постійних переглядів, це його частка. Але це лише в телебаченні. Крім того, на додачу ще є ОТТ-платформа, є охоплення, яке дає єдиний марафон в діджиталі, коли йде цитування. Ми не можемо говорити про те, що його перестають дивитися. Але в цілому перегляд телебачення падає», — сказав Ткаченко та додав, що попри це цифри по охопленню стабільні і він не бачить втоми від телемарафону.

Він сказав також, що за соціологічними опитуваннями, які проводить НСТУ, рівень довіри до марафону серед глядачів «не просто не падає, а досить високий».

«Я взагалі не пам'ятаю такого рівня – 75% довіри, які має марафон. Люди, які кажуть, що його дивляться постійно – 45%. А десь ще 45% кажуть, що дивляться впродовж тижня кілька разів. Так само вони дивляться його в гаджетах. Тому я не бачу втоми від телемарафону, я бачу, що всі ми втомлюємося, але тим не менше інформаційний фронт тримати потрібно», — сказав міністр.

Крім того, Ткаченко повідомив, що канали, які працюють в єдиному телемарафоні, найближчим часом отримають підтримку від держави. «Певна підтримка найближчим часом буде. Ви це побачите в публічному просторі. … Але навіть ці кошти не покриють каналам витрати на виробництво новин та утримання редакцій», — сказав міністр.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

Нещодавно заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що поки триває війна, телеканали не будуть скасовувати своєї участі у створенні спільного загальнонаціонального марафону.

За даними дослідження USAID-Internews, станом на листопад 2022-го телемарафон «Єдині новини» дивились 32% українців, і майже всі вони довіряли інформації телемарафону.

Про нинішний стан та проблеми марафону читайте в матеріалі Отара Довженка: Диво, що затягнулося. Телемарафон «Єдині новини» у 2022 році

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY