ISW: Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ

ISW: Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ

28 Лютого 2023
3014
28 Лютого 2023
13:06

ISW: Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ

3014
Таким чином він прагне мобілізувати росіян на підтримку війни та налякати Захід у нестабільності після ймовірного розпаду Росії.
ISW: Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ
ISW: Путін намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що своєю риторикою президент Росії Володимир Путін у відповідь на невдачі загарбників на полі бою намагається звинуватити Україну і Захід у загрозі існуванню РФ. Таким чином він пробує підживлювати підтримку війни як екзистенційної в самій Росії і розпалювати побоювання на Заході щодо нестабільності після ймовірного розпаду Росії.

Як пишуть аналітики ISW, російські офіційні особи просувають інформаційну операцію, яка неправдиво представляє війну Росії проти України як критично важливу для подальшого існування Російської Федерації.

У звіті нагадують, що в інтерв'ю телеканалу «Россия-1» Путін сказав, що не знає, чи зможе «такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні», якщо Заходу вдасться «зруйнувати Російську Федерацію і встановити контроль над її уламками».

Крім того, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв звинуватив Захід у розпалюванні ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу і зробив висновок, що «спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу».

«Риторика Путіна і Медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенційно важливу для подальшого виживання пострадянської Російської Федерації, що, ймовірно, є спробою представити війну як таку, що має більш високі ставки для Росії і Заходу, ніж є насправді», – ідеться у звіті.

Експерти припускають, що у відповідь на російські військові невдачі і підтримку Заходом українських перемог Путін сподівається створити інформаційне поле для звинувачення України і Заходу в тому, що вони загрожують існуванню Російської Федерації.

«Мова Путіна покликана підживлювати підтримку війни в Росії і розпалювати на Заході побоювання щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти російські вимоги», – зазначають фахівці.

Як раніше писали в Інституті вивчення війни, президент Росії Владімір Путін хоче збільшити підтримку війни та бажання росіян воювати, проводячи паралелі між війною проти України та «Великою Вітчизняною війною», як в Росії називають Другу світову.

Скриншот відео: Курбанова LIVE/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3014
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
423 дн. тому
Не розвал, а звільнення від поневолення народів Росії. Це дасть звільненим народам гарну, набагато кращу ніж українська, перспективу розвитку. Змогу уникнути розграбування системою е-репарації фінаншистів Яресько Гетманцева Маркарової ... і УПА-орками, які будуть її обслуговувати і ходити з перевірками, фактично вимагати хабарі погрожуючи штрафами за кожну помилку, навіть граматичну. Також дасть змогу уникнути моральних знущань та приниження від Фаріон Тягнибока Садового Данілова Подоляка та інших Орків Президента. Росія ніколи не буде мати морального спокою завдяки корумпованому та брехливому сусіду на заході. Який породив як Росію так і привів православне Зло морально знищивши навіть своїх батьків і їх віру, а потім 1000 років виправдовувався - вони ж бо були язичниками.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду