ISW: Кремль використає заяви африканської делегації для інформаційних операцій

ISW: Кремль використає заяви африканської делегації для інформаційних операцій

18 Червня 2023
2605
18 Червня 2023
14:10

ISW: Кремль використає заяви африканської делегації для інформаційних операцій

2605
Як зазначили в Інституті вивчення війни, під час зустрічі з африканською делегацією Кремль «не продемонстрував жодного наміру суттєво брати участь у будь-якому мирному процесі».
ISW: Кремль використає заяви африканської делегації для інформаційних операцій
ISW: Кремль використає заяви африканської делегації для інформаційних операцій

Росія скористається риторикою африканських лідерів під час зустрічі 17 червня для «уповільнення західної допомоги Україні». Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Делегація, що представляла сім африканських держав, відвідала Санкт-Петербург 17 червня, після зустрічі напередодні з президентом України Володимиром Зеленським. Під час обох візитів делегація мала на меті запропонувати «загальний мирний план», який закликає до «припинення бойових дій і мирного врегулювання шляхом переговорів».

Як зауважили в ISW, президент Коморських островів і чинний голова Африканського союзу Азалі Асумані під час зустрічі з російським диктатором «використовував мову, схожу на улюблену кремлівську риторику "русского мира"». Зокрема, він сказав, що стабільність у Східній Європі, Африці та світі залежить від «братерських відносин між сусідніми слов’янськими дружніми націями». 

Окрім цього, Асумані підкреслив, що мир в Україні важливий для вирішення питань міжнародної продовольчої та енергетичної безпеки.

«Делегація, ймовірно, прагне збалансувати Україну і Росію, щоб зберегти давні двосторонні відносини з Росією, не пов’язуючи себе дипломатично з війною, розв’язаною Кремлем», ― зазначили у звіті ISW.

Путін зі свого боку заявив, що Кремль вітає «збалансований» підхід африканських держав до припинення війни проти України.

«Кремль, ймовірно, використає цю пропозицію для сприяння російським інформаційним операціям, спрямованим на уповільнення західної допомоги Україні в сфері безпеки. Він не продемонстрував жодного наміру суттєво брати участь у будь-якому мирному процесі», ― прогнозують в Інституті вивчення війни.

Раніше ISW зауважував, що Кремль регулярно сигналізує про хибну готовність вести переговори про врегулювання війни, щоб спонукати Захід піти на поступки та припинити підтримку України.

Читайте також:

Зазначимо, 16 червня прем’єр-міністр Єгипту, представник президента Уганди, а також президенти ПАР, Замбії, Коморських островів, Республіки Конго та Сенегалу відвідали Київ і зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса представив узагальнений мирний план із десяти пунктів із закликом до припинення бойових дій і врегулювання «шляхом поваги суверенітету та встановлення гарантій безпеки як для України, так і для Росії». 

Натомість Зеленський вкотре наголосив, що переговори можливі лише після повного виведення російських військ з України і що Україна не домагатиметься врегулювання шляхом переговорів, які нагадують Мінські угоди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду