МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри

МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри

25 Лютого 2023
2044
25 Лютого 2023
15:40

МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри

2044
Цілодобовий телемарафон об'єднав шість найбільших телеканалів країни.
МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри
МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри

Міністерство культури та інформаційної політики України написало в телеграмі про те, що цілодобовий телемарафон «Єдині новини» став «точкою опори» для українців та наразі має найвищий ступінь довіри. 

«8760 годин безперервного мовлення, 365 днів поширення виключно правдивої інформації, 6 найбільших телеканалів країни. Рік тому телеканали ICTV, "Iнтер", "1+1", "Ми-Україна", НСТУ та "Рада" об’єднали зусилля задля створення єдиного інформаційного фронту для нашої перемоги. Так розпочав мовлення цілодобовий марафон "Єдині новини"», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві заявили, що телемарафон досі залишається точкою опори для більшості українців з найвищим рівнем довіри та охопленням в інформаційному полі.

«Щодня над марафоном працює величезна кількість людей і сьогодні ми дякуємо кожному, хто попри втому та тривогу, ракетні удари та блекаути приходив на роботу, щоб донести українцям правду», — додало МКІП.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

За даними дослідження USAID-Internews у листопаді минулого року, практично всі споживачі телевізійних новин знають про телемарафон «Єдині новини». 32% респондентів є глядачами телемарафону. Вони зазначили, що мають високий рівень довіри до новин в марафоні, а також схвально відгукуються щодо якості аналізу подій, оперативності та достовірності інформації. 

Раніше заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко сказав, що, поки триває війна, телеканали, які беруть участь у створенні спільного загальнонаціонального марафону, не будуть скасовувати своєї участі у ньому. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2044
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду