detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.02.2023 15:40
МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри
МКІП: Телемарафон «Єдині новини» має найвищий ступінь довіри
Цілодобовий телемарафон об'єднав шість найбільших телеканалів країни.

Міністерство культури та інформаційної політики України написало в телеграмі про те, що цілодобовий телемарафон «Єдині новини» став «точкою опори» для українців та наразі має найвищий ступінь довіри. 

«8760 годин безперервного мовлення, 365 днів поширення виключно правдивої інформації, 6 найбільших телеканалів країни. Рік тому телеканали ICTV, "Iнтер", "1+1", "Ми-Україна", НСТУ та "Рада" об’єднали зусилля задля створення єдиного інформаційного фронту для нашої перемоги. Так розпочав мовлення цілодобовий марафон "Єдині новини"», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві заявили, що телемарафон досі залишається точкою опори для більшості українців з найвищим рівнем довіри та охопленням в інформаційному полі.

«Щодня над марафоном працює величезна кількість людей і сьогодні ми дякуємо кожному, хто попри втому та тривогу, ракетні удари та блекаути приходив на роботу, щоб донести українцям правду», — додало МКІП.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

За даними дослідження USAID-Internews у листопаді минулого року, практично всі споживачі телевізійних новин знають про телемарафон «Єдині новини». 32% респондентів є глядачами телемарафону. Вони зазначили, що мають високий рівень довіри до новин в марафоні, а також схвально відгукуються щодо якості аналізу подій, оперативності та достовірності інформації. 

Раніше заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко сказав, що, поки триває війна, телеканали, які беруть участь у створенні спільного загальнонаціонального марафону, не будуть скасовувати своєї участі у ньому. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY